Oprava mostu navýší provoz v Hradci

Doprava zejména v jižní části Hradce Králové se přes léto může opět připravit na zvýšenou zátěž. O prázdninách totiž začne rekonstrukce mostu u Vysoké nad Labem. Most se přitom nachází na trase, kterou si řada řidičů krátila cestu z pardubické výpadovky na Moravské Předměstí a opačným směrem. Zvýšená zátěž se tak dá čekat především na křižovatce u soutoku či na křižovatce Mileta. Informuje o tom Hradecký deník.

Jak uvedl Stanislav Blažek z dopravního inspektorátu hradecké policie, rekonstrukce mostu se na zvýšení provozu pravděpodobně pocítí, protože zkratku využívá velké množství aut. Objízdná trasa povede přes Hradubickou silnici a okruh v krajském městě. V těchto místech přitom v ranní a odpolední dopravní špičce vznikají zácpy. „Žádné speciální opatření k tomu nepřipravujeme, ale určitě budeme situaci monitorovat,“ řekl Hradeckému deníku Blažek.
Práce na opravě mostu by měly začít v polovině července, rekonstrukce by měla trvat přibližně do poloviny října. V průběhu prací bude most neprůjezdný, k dispozici bude pouze pěším a možná cyklistům.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.6.2010 17:21
Nesa (neregistrovaný)
Aspoň zas na chvíli bude cesta na Vysokou relativně klidnější a bezpečnější, z pohledu sedla kola :)
20.6.2010 13:04
Ira (neregistrovaný)
Obec Vysoká nad Labem by se mohla také o něco zasloužit a ne jenom těžit z blízkosti Hradce. Například by mohla pro své občany vybudovat cyklostezku. Řidičům i cyklistům by se ulevilo.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme