Oprava domu ve Střelecké přijde na miliony

Oprava domu v královéhradecké Střelecké ulici, který na podzim minulého roku zničil výbuch plynu, je zatím vyčíslena téměř na 12 milionů korun. Přibližně polovinu sumy uhradí podle sdružení vlastníků pojišťovna, zbytek je ale zatím ve nedohlednu. Informuje o tom Hradecký deník.

O finanční pomoci už majitelé jednali s městem Hradcem Králové. Návrh financovat práce z grantu na opravu objektů v památkové zóně města ale radní smetla ze stolu. „Komise pro městské památky jejich návrh zamítla, jelikož nesplnili podmínky grantu. Avšak rozhodně budeme o této žádosti ještě jednat. Některé z potřebných dokumentů by bylo totiž možné dodat. Navíc konečné slovo bude mít zastupitelstvo,“ upřesnil Hradeckému deníku náměstek primátora Boris Herman.
Podle Hermana je však město připraveno jednat o poskytnutí bezúročné půjčky. Její výše by byla pouze na dohodě města s majiteli bytů. Ti už mají připraven projekt oprav a prvotní rozpočet. Během června by měli vybrat firmu, která se ujme prací. „Celý dům se musí zpevnit a vyměnit kompletně veškeré rozvody elektřiny, vody a plynu,“ popsala Deníku stav Daniela Hrušková ze společenství vlastníků bytů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme