Štítky: | Krimi | Policie Hradec Králové |

Opilý mladík ohrožoval lidi v parku pistolí

Mladík vyhrožoval plynovou pistolí | Zdroj: Policie ČR
Mladík vyhrožoval plynovou pistolí | Zdroj: Policie ČR

Alkoholem posilněný mladý muž se v úterý rozhodl "pobavit" a v parku nedaleko základní školy v ulici Habrmanova v Hradci Králové vyhrožoval dvěma mužům zabitím. Oběma přiložil k hlavě anebo ke krku hlaveň natažené plynové pistole.

Duchapřítomní kolemjdoucí přivolali policii a policisté mladíka na místě zadrželi. Vzhledem k mladíkově míře alkoholu v krvi byl převezen na záchytku a nyní mi hrozí až tři roky za mřížemi. 

Mladý muž z Broumova měl nejprve přistoupit ke staršímu muži, který stál opřený o své jízdní kolo a začít mu vyhrožovat zabitím. Přitom mu měl přiložit ke krku pistoli a natáhnout ji v koutku. "O několik desítek minut později si vyhlédl na lavičce 20letého mladíka, kterého uchopil za vlasy, opakovaně křičel „džami“ a hlaveň pistole mu měl přikládat k obličeji," uvedla Lenka Burýšková, policejní mluvčí. 

Mladšímu z mužů měl muž s plynovou pistolí taktéž vyhrožovat zabitím. "Policisté mu kladou za vinu, že dne 11. 6. 2013 v podvečer bezdůvodně ohrožoval v ulici Habrmanova v Hradci Králové plynovou pistolí dva neznámé muže (ve věku 20let a 45let)," shrnula Lenka Burýšková z Policie ČR.

Policisté se o případu dozvěděli na základě telefonátů od občanů, kteří zavolali o pomoc na linku 158. Policisté po příjezdu do parku před zdejší základní školou spatřili podezřelého mladíka s pistolí. "Po zadržení mu naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu a převezli jen na protialkoholní záchytnou stanici. Nyní mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," řekla policejní mluvčí a dodala, že Komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové ve středu mladého muže (24 let) obvinil z přečinu výtržnictví a z nebezpečného vyhrožování.

Ač to v posledích týdnech v Hradci Králové vypadá, že se děje stále více trestných činů, policejní mluvčí uklidňuje veřejnost. "Hradec Králové je dlouhodobě nejbezpečnější město v republice," uvádí Lenka Burýšková.

Policejní mluvčí také upozornila, že Hradec a Královéhradecký kraj jsou podle nejen policejních výzkumů hodnoceny jako bezpečné místo pro život. Zdání, že v posledních dnech se Hradcem více šíří zločin vysvětluje také tím, že se zdejší policii daří kauzy objasňovat a i proto se o nich více hovoří. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Muž svěřil klíče od bytu řemeslníkům a nestačil se divit, jaké má nocležníky

Obyvatelé jednoho z hradeckých domů zavolali městskou policii na ženu, která je obtěžovala na chodbě, kde dokonce vykonala potřebu. Tvrdila, že si v domě pronajímá byt, ale neměla klíče ani žádné doklady. 
Čtěte více

Hradecká seniorka historce o nehodě syna neuvěřila, jiným podvodníci sebrali statisíce

Když třiadevadesátileté ženě z Hradce Králové zazvonila před Štědrým dnem telefonní pevná linka, vyprávěl jí neznámý muž smyšlenou historku o nehodě jejího syna a chtěl zaplatit 300 tisíc. Seniorka naštěstí neuvěřila. Tak obezřetný ale nebyl muž z Hradecka, který přišel o …
Čtěte více

V Malšovicích se potulovaly krávy, splašenou musela zastřelit zásahová jednotka

Celé středeční odpoledne zaměstnávalo hradecké policisty a hasiče stádo krav, které v Hradci Králové utekly během překládání kamionu nedaleko Všesportovního stadionu. Hasiči varovali obyvatele i školy v okolí, zvířata mohla být nebezpečná. Čtyři krávy se po dlouhých šesti…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme