Open air program divadelního festivalu oživí centrum Hradce

Mezinárodní festival Divadlo evropských regionů, který se v Hradci Králové koná již pojedenácté, oživí od 21. do 30. června historické centrum tohoto města. Program pod širým nebem nabídne v případě příznivého počasí na různých místech více než stovku divadelních představení, která budou pro návštěvníky zdarma; připraveny jsou také koncerty a výstavy.

Soubory se v rámci open air programu představí divákům například na nádvoří historické radnice, v Městské hudební síni či v divadelních stanech umístěných na Kavčím plácku, dále v Žižkových sadech a u Divadla Drak. "Celkem během deseti dnů vystoupí v rámci open air programu na osm desítek divadelních souborů," řekl Alexandr Gregar z organizačního týmu festivalu.
Dvanáct souborů nabídne návštěvníkům a obyvatelům Hradce Králové přímo pouliční vystoupení. "Například Divadlo Jesličky bude dělat program Modrá jde Hradcem, kdy herci městem projdou v renesančních kostýmech," řekl Gregar. Během open air programu se představí především amatérská divadla či soubory středních i vysokých škol, pod širým nebem však vystoupí například i Středočeské divadlo Kladno či Divadlo F. X. Šaldy z Liberce.
Zdarma budou přístupné také večerní koncerty na letní scéně vedle Klicperova divadla, na kterých vystoupí například Jiří Suchý s Jitkou Molavcovou, Jiří Stivín či Vladimír Mišík s Radimem Hladíkem. Koncerty začnou vždy po konci představení na hlavní divadelní scéně. I letos budou každý den po skončení programu divadelního festivalu fungovat mimořádné autobusové linky, které návštěvníky rozvezou do okrajových oblastí města.
Celkem letošní festivalový ročník nabídne na 210 divadelních představení na scénách v Klicperově divadle, Divadle Drak, divadelních stanech, v rámci open air programu a na dalších místech. Rozpočet celé akce činí necelých pět milionů korun. Loňský jubilejní 10. ročník festivalu navštívilo podle informací divadla na 56.000 diváků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme