Štítky: | Kultura | výstava |

Omega minimalistická - královéhradecký fotoklub pořádá výstavu

Fotoklub pořádá výstavu.
Fotoklub pořádá výstavu. | autor: Omega

Každoročně pořádá královéhradecký Fotoklub Omega klubovou výstavu, na níž prezentuje aktuální tvorbu svých členů. Po předchozích přehlídkách Omega pětiletá a Omega abstraktní přichází s novým tématem - Omega minimalistická. Výstava se uskuteční v únoru ve výstavní síni Informačního centra na Eliščině nábřeží. Představí se na ni celkem patnáct fotografů. Každý z nich bude vystavovat v tradiční tištěné verzi i v digitálních výstavních panelech. „Snažíme se nalézat stále nová a zajímavá témata. Tentokrát přicházíme s Omegou minimalistickou. I přes název toto téma přináší široké možnosti. Dřív jsme si mysleli, že minimalismus znamená záběr na širé pole, uprostřed kterého stojí jeden, dva stromy. Ale každý se nyní bude moci přesvědčit, že to je mnohem bohatší zadání. Každý z autorů si našel ten svůj minimalismus, svůj způsob, jak ho uchopit,“ míní fotografka a vedoucí fotoklubu Marcela Zuchová.

Kromě fotografií na zvolené téma se členové klubu pochlubí nejlepšími fotografiemi, které sklidily úspěch na soutěžích a přehlídkách. Například na 39. ročníku Národní soutěže amatérské fotografie získali členové Omegy hned pět cen. První a druhé místo získal Tomáš Lelek, stejně jako druhé místo v kategorii Stopy předků. Čestné uznání v hlavní soutěži a cenu ČSF - vzpomínka na profesora L. Barana obdržel Jan Bernhard.

Vernisáž výstavy OMEGA MINIMALISTICKÁ se uskuteční v pondělí 3. února 2020 od 16.30 hodin v Infocentru na Eliščině nábřeží. V průběhu podvečera akci hudebně doprovodí Ilona Skrbková a Vojta a Eliška Rejtarovi.
Své snímky vystavují: Karel Bauer, Jan Bernhard, Jiří Cvrkal, Monika Ficková, Jana Jarkovská, Mirka Kinclerová, Kamil Klembara, Tomáš Lelek, Jitka Prausová, Tomáš Seidl, Petr soukeník, David Šimůnek, Marcela Zuchová, Ludmila Žlábková a jako host Anna Benešová.
Výstava potrvá do 29. února 2020, otevřeno denně 9-18 hodin, v sobotu a neděli pouze do 16 hodin.

FOTOKLUB OMEGA byl založen 1. září 2012. K zakládajícím členům Karlu Bauerovi, Miroslavě Kinclerové, Pavlu Režnému, Petru Soukeníkovi, Petru Svobodovi a Marcele Zuchové se postupně přidalo několik dalších fotografů.
Pravidelně se účastní soutěže fotoklubů Ratibořický mapový okruh, Národní soutěže amatérské fotografie ve Svitavách, soutěže Premiéra, Salonu východočeské fotografie a workshopu Atmosféra divadelního festivalu, který probíhá v době Festivalu divadel evropských regionů v našem městě a je zakončen výstavou nejlepších fotografií. V poslední době spolupracují členové klubu se Společností ochránců památek ve východních Čechách a společně pořádají fotovýstavy Památky a jejich osudy. Uspořádali již tři ročníky, čtvrtý se uskuteční v červenci a srpnu na Šrámkově statku v Pileticích.
Jednou za rok se koná klubová výstava v některé z galerií v Hradci Králové, jednotliví členové vystavují fotografie i na samostatných výstavách.

Variace na minimalismus v cestopisné reportáži se odrážejí ve snímcích Ludmily Žlábková z cyklu Íránské motivy. Variace na minimalismus v cestopisné reportáži se odrážejí ve snímcích Ludmily Žlábková z cyklu Íránské motivy.
autor: Ludmila Žlábková
Variace na minimalismus v cestopisné reportáži se odrážejí ve snímcích Ludmily Žlábková z cyklu Íránské motivy. Variace na minimalismus v cestopisné reportáži se odrážejí ve snímcích Ludmily Žlábková z cyklu Íránské motivy.
autor: Ludmila Žlábková

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na silvestrovské oslavy, koncerty, výstavy i bruslení

Přelom roku přinese do Hradce Králové silvestrovské i novoroční oslavy. Letos poprvé bez velkolepého ohňostroje, Velké náměstí místo něj zažije v pondělí videomapping a laserovou show. Silvestr můžete oslavit s hradeckou filharmonií, nebo třeba v hotelu U Královny Elišky na…
Čtěte více

ZVEME: Do Hradce přijede Martin na bílém koni. Konají se trhy i výstava vláčků

V sobotu odpoledne bílý kůň coby symbol přicházející zimní turistické sezóny doveze Martina pod Bílou věž na Velké náměstí v Hradci Králové. V neděli se konají Martinské trhy, celý týden můžete obdivovat výstavu železničních modelářů na hradeckém nádraží. Bude se hrát fotbal,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme