Ohňostroj prozáří Hradečanům začátek roku 2013

Ohňostroj začíná v šest, připravená bude i čočkovka
Ohňostroj začíná v šest, připravená bude i čočkovka

I letos Hradec Králové nezklame a pro své Hradečany má připravený novoroční ohňostroj, který všem občanům projasní první den roku 2013. Ani letos nepřijdeme o čočkovou polévku, která nám má podle tradice zajistit dostatek peněz.

Akce s názvem „První den spolu“ začíná v úterý 1. ledna na Velkém náměstí od čtyř hodin a vyvrcholí v šest večer ohňostrojem.
Městská doprava je na zvýšený zájem o dopravu připravena taktéž.

Po silvestrovkých večírcích se mnozí Hradečané vyrazí podívat na novoroční ohňostroj, i letos je připraven na Velkém náměstí. "Sváteční program započne na Nový rok v úterý 1. ledna 2013 v 16 hodin promítáním kinožurnálu Hradec Králové 2012. Projekce na velkoplošnou obrazovku se odehraje na Velkém náměstí, kde bude současně podáván pro zahřátí teplý punč a čaj. Filmová produkce bude probíhat nonstop a návštěvníci na ni tudíž mohou přicházet průběžně," informoval Petr Švihlík z Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která ohňostroj pořádá.

Samotný ohňostroj se na nebi ukáže od šesté hodiny večerní. "Vyvrcholením celého programového konceptu oslav prvního dne roku 2013 bude v 18 hodin novoroční ohňostroj v rámci projektu „Ohnivá symfonie“. Slavnostní atmosféra přivítání nového roku bude kromě ohňostrojných a světelných efektů sladěna s hudebním doprovodem vytvořeným ze sestřihu novinek a nejúspěšnějších skladeb finské metalové skupiny Nightwish," uvedl ještě Petr Švihlík.

Oslavy příchodu roku 2013 vyjdou zdejší radnici, stejně jako v předchozím roce, na čtvrt milionu korun. Hradečané se ale mohou těšit na čočkovou polévku přímo z rukou představitelů královéhradecké radnice.

Na ohňostroj vyražte s MHD, bude jezdit častěji

Mnozí Hradečané využívají k dopravě na světelnou podívanou na Velkém náměstí hromadnou dopravu. Z důvodu předpokládaného vyššího zájmu dopravní podnik města posílí na Nový rok některé spoje MHD v době od půl páté do šesté večerní. „Z důvodu konání ohňostroje na Velkém náměstí 1. 1. 2013 od 18:00 hodin budou posíleny linky MHD č. 2, 7 a 18,“ informoval František Meduna z královéhradeckého dopravního podniku.

V době od 16:30 do 18:00 hodin bude jezdit:

  • linka č. 2 v intervalu 15 minut
  • linka č. 7 v intervalu 10 minut
  • linka č. 18 v intervalu cca 10 minut (pouze v I. pásmu).


Po skončení ohňostroje budou jezdit cca do 19 hodin mimořádné posilové spoje:

  • linka č. 2 ze zastávky ADALBERTINUM na NHK
  • linka č. 7 ze zastávky ADALBERTINUM do Malšovic
  • linka č. 18 ze zastávek MAGISTRÁT MĚSTA a ADALBERTINUM do Podzámčí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Velké náměstí by mohlo mít novou podobu. Do diskuze se zapojila i veřejnost

Sdílená zóna pro chodce, cyklisty i automobily, zeleň, nové osvětlení či zázemí pro konání akcí. Nejen tyto prvky přináší nový koncept studie rekonstrukce Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Město chce původní projekt upravit a doplnit o nové přístupy a…
Čtěte více

ZVEME: Na silvestrovské oslavy, koncerty, výstavy i bruslení

Přelom roku přinese do Hradce Králové silvestrovské i novoroční oslavy. Letos poprvé bez velkolepého ohňostroje, Velké náměstí místo něj zažije v pondělí videomapping a laserovou show. Silvestr můžete oslavit s hradeckou filharmonií, nebo třeba v hotelu U Královny Elišky na…
Čtěte více

Ohňostroj nebude. První den nového roku přivítají Hradečané jinak než v loňském roce

První den spolu, akce, která se v Hradci vždy koná na Nový rok. Tentokrát to bude trochu jinak. V odpoledních hodinách se Hradečané sejdou na Velkém náměstí, aby si společně užili koncert, vychutnali čaj nebo punč a čočkovou polévku, kterou zde podává vedení města. Tohle zůstává…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme