Odtah automobilů od února podražil

V Hradci Králové od února podražil odtah automobilů z míst zakázaného parkování. Cena za dokončený odtah se proti původní ceně zvedne o 23 procent. Radnice tento krok odůvodňuje růstem nákladů za odtah. Informoval o tom Český rozhlas Hradec Králové.
Pokuta za odtah automobilu se zvýší z nynějších 1300 na nových 1600 korun. Zvýší se také poplatek za takzvaný nedokončený odtah, který stoupne na 1200 ze 1100 korun. Novinkou je poplatek 600 korun v situaci, kdy odtahové auto pouze dorazí na místo přestupku. Nový je také poplatek 300 korun řidiči, který nezaplatí na místě placeného stání. Na současné úrovni zůstane platba 100 korun za jeden den skladování odtaženého auta. Nezvýší se ani sazba deset korun za hodinu pakování na místě placeného stání.
Systém placeného parkování v centru města od 1. ledna převzala trutnovská společnost Atol a od února převzala i odtahy. O ty se do té doby staraly Technické služby. Atol má také v plánu postavit parkovací domy, rozšířit zóny placeného stání a zdůslednit kontrolu správného parkování. O samotném úkonu odtahu rozhoduje státní či městská policie. Město si od zvýšení cen slibuje zlepšení kázně řidičů při parkování v centru města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.2.2007 21:59
Pája (neregistrovaný)
odtahy a cena
Ta cena za odtah se zvýšila teda proč? Kvůli zvýšeným nákladům,nebo kvůli změně vlastníka?
5.3.2007 12:27
Ira (neregistrovaný)
RE: odtahy a cena
Když namažu, zvýší se náklady.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme