Štítky: | drogy | vlak | nádraží | prevence |

Odpoledne máte jedinečnou šanci prohlédnout si protidrogový vlak

Vlak má za sebou turné po Německu, nyní se opět vrací do České republiky.
Vlak má za sebou turné po Německu, nyní se opět vrací do České republiky. | autor: revolutiontrain.cz

Dnes se na královéhradeckém hlavním vlakovém nádraží zastaví Protidrogový vlak Revolution train. Unikátní vzdělávací nástroj, který varuje před riziky legálních i nelegálních drog, je speciálně vybavená stříbrná vlaková souprava s interaktivním projektem zaměřeným na protidrogovou prevenci. Odpoledne se do něj můžete podívat i vy, vstup je zdarma.

Revolution train má aktuálně za sebou úspěšnou tour v Durynsku a Bavorsku a po německých městech se teď vrací zpátky do Česka.

V interiéru protidrogového vlaku vás čeká 5D projekce, která ukazuje hrozby závislostí a vede k přemýšlení o hodnotě lidského zdraví. "Jedinečným zážitkem je prohlídka nejen pro děti, ale i pro celé rodiny," lákají pořadatelé. 

Dopoledne budou speciální vlak navštěvovat žáci místních škol, od 15:30 do 18:20, kdy začíná poslední prohlídka, se mohou přijít podívat rodiny a širší veřejnost. Vstupné je díky příspěvku města Hradce Králové pro všechny návštěvníky zdarma. Minimální věk návštěvníků vlaku je 10 let.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Rozsáhlé úpravy čekají hradecké hlavní nádraží a jeho okolí. Začnou ještě letos

Vedení Hradce Králové řeší se Správou železnic a Ředitelstvím silnic a dálnic, jak by mělo nově vypadat okolí hlavního vlakového nádraží. To se začne opravovat ještě letos a práce budou v postupně navazujících etapách trvat nejméně pět let. Informaci přináší Český rozhlas Hradec…
Čtěte více

Až do prázdnin se z Hradce do Pardubic vlakem nedostanete

Cestování vlakem mezi Hradcem Králové a Pardubicemi je od dnešního dne na více než tři měsíce nemožné. Probíhající modernizace trati mezi stanicemi Pardubice-Rosice nad Labem a Stéblová si od 24. března vyžádá úplné zastavení železniční dopravy. V rámci výluky dojde v dotčeném…
Čtěte více

Stavbaři z hradeckého hlavního nádraží jen tak nezmizí. Opraví se omítky, stropy i podlahy

Hradecké hlavní vlakové nádraží mělo být opraveno na podzim letošního roku. Ale dokončení prací se zřejmě trochu opozdí. Podle vyjádření Správy železniční dopravní cesty bude hotovo až v lednu 2020. Rekonstrukce nádraží v Hradci Králové pokračuje od loňského srpna svou druhou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme