Odpad v Hradci bude vyvážet Marius Pedersen

Strategickým partnerem města Hradec Králové na svoz a likvidaci odpadu asi bude dánská společnost Marius Pedersen. "Rada města ohodnotila nabídku firmy Marius Pedersen jako nejlepší a doporučila ji zastupitelstvu ke schválení," řekl hradecký primátor Otakar Divíšek. Město si od vytvoření společného podniku se strategickým partnerem slibuje snížení výdajů na svoz odpadu v řádu milionů korun.
Do výběrového řízení se původně přihlásilo šest firem. Do finálového výběru postoupila také firma Rethmann - Jeřala Recycling. "Nabídka firmy Marius Pedersen byla o dva schody lepší," řekl Divíšek.
"Hradec Králové bude moci využít všech výhod vyplývajících z členství ve velké skupině Marius Pedersen. Můžeme mu nabídnout velké zkušenosti ze spolupráce s městy v odpadovém hospodářství," řekl generální ředitel Marius Pedersen Miroslav Kvapil.
Hradecká radnice vytvoří se strategickým partnerem novou společnost, do které vloží část městských Technických služeb, jež se zabývají svozem odpadů. Společný podnik koupí od Technických služeb za 30 milionů až 40 milionů korun techniku a převezme i zaměstnance. Následně bude muset jít společný podnik do výběrového řízení na svoz a likvidaci odpadu ve městě. "Věříme, že náš společný podnik v něm uspěje," řekl Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme