Štítky: | Senioři | sociální | odlehčovací služba |

Odlehčovací služba v Honkově ulici nabídne pečujícím rodinám pomoc už koncem jara

V Honkově ulici v Hradci Králové je téměř dokončena stavba budovy odlehčovací služby, která se stane brzy sídlem městem založené organizace Sociální služby města Hradec Králové. Provoz by společnost měla zahájit během prvního pololetí letošního roku. V současné době se řeší dodávky interiérů.Zařízení bude nabízet službu, která rodinám pečujícím o nemocného člověka umožní jeho přechodné umístění.

„Máme teď několik měsíců na to, abychom se připravili na zahájení provozu nové organizace Sociální služby města Hradec Králové. Dokončujeme práce na vybavení interiérů, chybí nám poslední výběrové řízení na dodavatele IT, jinak již máme vše zajištěno. Máme vysoutěžené dodavatele kolejnicového systému, který pomůže zajistit přesun imobilních klientů, dále pečovatelských lůžek, kancelářského nábytku nebo nastavitelné vany s bočním vstupem. V rámci dodávky čalouněného a zahradního nábytku pořizujeme křesla a několikamístné sedací soupravy, a také zhruba šest desítek kusů nábytku na terasu a balkon, celkem za více než 1,1 milionu korun,“ uvádí primátor města Alexandr Hrabálek. Do budovy se bude moci nový nábytek a vybavení instalovat již od druhé poloviny března.

V budově odlehčovací služby jsou nyní kompletně dokončeny práce na střeše a fasádě, hotová jsou sociální zařízení i výmalby. „V interiérech jsou to už skutečně drobnosti, které ještě stavební firma dodělává. Montují se zde posuvné dveře, dodělávají se podlahové krytiny. Máme v podstatě téměř hotovo, během jara tak budeme moci řešit kolaudaci,“ uvádí náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. U venkovních úprav bude třeba ještě dodělat zbytek dlažby u vjezdu.

Odlehčovací služba je pobytové zařízení, kam mohou rodiny přechodně umístit své blízké, osoby se zdravotním postižením nebo seniory, kteří vyžadují 24 hodinovou péči. Tímto projektem chce město právě tyto rodiny podpořit a poskytnout klientům důstojné zázemí. Prostory budovy odlehčovací služby budou vybaveny kvalitním zařízením a budou plně bezbariérové a uzpůsobené nejen vozíčkářům, ale i pro umístění trvale ležících klientů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Harmonii na Benešově třídě čeká rozsáhlá rekonstrukce

Zlepšit kvalitu bydlení v bytovém domě Harmonie I na Benešově třídě v Hradci Králové by měla připravovaná rekonstrukce. Dojít by mělo na rozsáhlé opravy lodžií včetně jejich zastřešení, zateplení budovy a střechy i výměnu oken. Město nyní začíná hledat projektanta, zadávací…
Čtěte více

Odlehčovací služba v Honkově ulici funguje už rok. Zájem neustále roste

Koncem června loňského roku zahájila provoz odlehčovací služba v Honkově ulici. Provozovatelem zařízení, které město vybudovalo, se stala společnost Sociální služby města Hradec Králové. První klienti sem nastoupili 27. června a do dnešního dne se pracovníci Sociálních služeb…
Čtěte více

Strážníci znovu učí seniory, jak nenaletět podvodníkům

Po covidové pauze navázalo Oddělení prevence kriminality Městské policie Hradec Králové na tradiční přednášky bezpečnosti pro seniory. Při první podzimní přednášce si senioři připomněli, jak se mají bezpečně chovat na ulici a doma při setkání s cizími lidmi. Při zimní přednášce…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme