Od pondělí se platí parkovné na Pražském Předměstí

Od pondělí 22. června 2009 firma Atol zpoplatňuje parkování na Pražském Předměstí. Jedná se o další rozsáhlou oblast, kde řidiči nenajdou možnost bezplatného stání. Ceny se zde ale budou v různých lokalitách lišit. Někde zaplatíte za parkování 10 Kč za hodinu, o pár ulic dál jen 40 Kč za celý den.

Jak jsme vás už informovali, Atol chtěl na Pražském Předměstí vybírat parkovné od 1. května 2009. Nainstaloval i automaty, kvůli formálním nedostatkům ale výběr musel odložit, protože chybělo vymezení placených oblastí. „Správní řízení, které vede odbor dopravy magistrátu o osazení nových dopravních značek, není dosud ukončeno,“ uvedl tehdy pro MF Dnes předseda představenstva Atolu Dušan Čížek.
Řidiči si budou muset dát dobrý pozor, kde a jak zaparkují. Rozdílné nebudou na Pražském Předměstí jen ceny, ale i systém parkování. V některých částech má být například parkování omezeno maximálně na 2 hodiny, jinde zase budou omezení platit jen přes den od 8 do 16 hodin. Podobně složitější to mají mít i majitele tzv. rezidentních karet. Ti si budou muset vyzvednout v automatu lístek s povolenou délkou parkování. Lístek však pořídí za speciální minci zdarma.
Podle představitelů Atolu se jedná o poslední velké zpoplatnění. „Ne. Tohle je finální stav,“ potvrdil Hradeckému deníku předseda představenstva Dušan Čížek. Firma zatím podle Čížka nemá dořešenu ani otázku výstavby dalších parkovišť: „Ve stadiu, že bychom věděli, kde budeme stavět, nejsme v žádné lokalitě. Jednáme například o vybudování odstavného parkoviště někde při vjezdu do města. Snažíme se najít i nějaké kapacity okolo Labské Kotliny, kde je největší problém.“
Přesto ale řidiče další placení v brzké době čeká. Koncem srpna začne Atol vybírat parkovné na odstavném parkovišti u Koruny a po kolaudaci Riegrova náměstí i v okolí Terminálu hromadné dopravy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme