Od ledna přestávají platit v Hradci a Pardubicích společné lístky v MHD

Od 1.ledna nebudou platit jízdenky Dopravního podniku města Hradce Králové v Pardubicích a naopak. Ve městě perníku totiž jízdné k začátku příštího roku podraží o korunu na deset korun, v Hradci ale minimálně do konce června zůstane cena na devíti korunách za lístek.
Jak dnes uvedl primátor Hradce Otakar Divíšek, hradeckému dopravnímu podniku se i přes dlouhodobě rostoucí ceny nafty daří dobře a není důvod zdražovat. "Do 1.7. 2005 se v Hradci Králové určitě zdražovat nebude, není to nutné, tržby rostou," uvedl Divíšek.
Další cenové úpravy se dají očekávat až v návaznosti na zavedení elektronického odbavovacího systému. Díky tomuto systému však může dojít ve skutečnosti ke zlevnění jízdného, protože cena bude závislá na ujeté vzdálenosti. U kratších jízd tak pasažér zaplatí méně. Se zavedením čipového systému počítají i v Pardubicích. Potom bude možné opět používat čipové karty v obou městech a to i při rozdílné ceně jízdného.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme