OC Futurum se bude přestavovat

Výrazné změny čekají příští rok královéhradecké obchodní centrum Futurum. Rozsáhlý objekt, který slouží občanům a návštěvníkům města už osm let, se ještě rozroste. Stávající parkoviště na střeše Futura bude přestavěno na další obchody. Vozy, které dosud na střeše stály, se přesunou do nového parkovacího domu, který vznikne na dvoře obchodního centra. O změnách informuje Hradecký deník.

V současné chvíli se na střeše Futura kromě parkovacích míst nachází jen multikino Cinestar. Příští rok už by tam měly být další čtyři desítky obchodů, které zarovnají střechu do jedné roviny. Parkovacích míst ale neubude, naopak. Na stávajícím zásobovacím dvoře vznikne nový pětipodlažní parkovací dům, čímž se zvýší celkový počet parkovacích míst o 350. "Parkovacích míst bude místo současných 1230 po dokončení parkovacího domu 1580. Osm set padesát z nich bude krytých,“ řekl Hradeckému deníku manažer Futura Libor Štichhauer.
V současné době probíhá příprava projektu, vlastní stavební úpravy začnou počátkem příštího roku. Nové obchody by v lepším případě mohly otevřít ještě na konci příštího roku, nejdéle pak v roce 2010.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme