Obří grilování v Šimkových sadech

Hradec Králové čeká premiérové obří grilování. To se město rozhodlo uspořádat v Šimkových sadech 10.září, a to v rámci revitalizace tohoto parku a na přání některých občanů.

„Spousta lidí, kteří bydlí v panelových domech, nemají šanci kde si v klidu popovídat, něco ogrilovat. Maximálně tak na balkónu. Proto jsme se rozhodli jim takovouhle možnost nabídnout,“ vysvětlil Martin Soukup, náměstek primátora. Radnice koupila kamenné grily, na kterých se bude opékat. K dispozici bude i dřevo. Opékat si každý může, co si přinese, eventuelně si budou moct nějakou dobrotu zakoupit přímo na místě. „Jde o první akci takového typu, uvidíme, jaký bude zájem, ale rádi bychom, aby se z toho stala tradice, kterou můžeme stále vylepšovat,“ dodal Soukup. 
Podle něj však záleží, jak lidé akci přijmou, pokud se setká s ohlasem, budou se obří grilování v největším městském parku pořádat. „Mohli bychom to pak různě vylepšovat, pořídit více pohodlnějších laviček, grilů a podobně,“ dodal Soukup.
Ke zpestření nálady poskytne kino Centrál nafukovací plátno, na němž se budou moci příchozí lidé pochlubit svými fotografiemi nebo krátkým videem. V programu je plánováno i promítání animovaného filmu Zahrada.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.9.2009 17:45
Chuďas (neregistrovaný)
A co když si dám k pochoutce kterou si ogriluju pivo? Přijede MP a dá mi pokutu? To radši zůstanu na balkoně...
9.9.2009 18:43
pája (neregistrovaný)
Nó,to by mně taky zajímalo.
10.9.2009 12:32
jezek (neregistrovaný)
Pivo nééééé, pito.
13.9.2009 23:44
Dennis.T (neregistrovaný)
Ale nééé, vyhláška o požívání alkoholu na veřejnosti se přeci nevztahuje na veřejně /a legálně/ konané akcičky;-) Chlastej jak můžeš;-)
22.9.2009 15:35
Dan (neregistrovaný)
Jen tak na okraj by mě zajímalo kolik bylo těch některých občanů z, cituji:"... a na přání některých občanů.", že jejich přání bylo jedním ze dvou důvodů pro tuto šašakárnu.
22.9.2009 16:02
Dan (neregistrovaný)
No, a nedá mi to, když vidím zase slovo tradice:
Výborná věc v parku v rámci revitalizace smrdět kouřem z různých paliv a pálících se a přepalovaných tuků. To bude pohoda si v tom parku odpočinout (mimochodem ve velmi čistém prostředí, že psovodi?).
Prosím vás, kdo jste kde v kulturním světě viděl, aby se v parcích páchlo "grilováním"?
Leda tak v cikánském ležení, a v posledních pár letech "tradičně" ve všech vilkových čtvrtích Hradce (a neobávám se tvrdit, že i ve valné většině našich měst a obcí), obzvlášť v Pá, So, Ne a období letních dovolených.
A máme tu na obzoru tradici hodnou tohoto města a Čechistánu vůbec.
Jen mě trochu zaráží, vzhledem k nařízeni magistrátu z června 2002 o spalování rostlinného materiálu (citace:"...vzhledem k charakteru a hustotě obytné zástavby ve městě Hradec Králové velmi nevhodný a je stále častěji zdrojem nespokojenosti a stížností občanů zejména na znečišťování ovzduší a zhoršování kvality životního prostředí"), že na druhou stranu toto "znečišťování ovzduší a zhoršování kvality životního prostředí" nejen nezakazuje, ale přímo podporuje, ba hodlá z něho dokonce na veřených místech vytvořit tradici.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme