Obnova smuteční síně v Kuklenách končí

Po šesti letech končí obnova obřadní síně na kuklenském hřbitově. Hlavní práce jsou hotové, do ukončení rekonstrukce zbývají už jen poslední drobné úpravy. Pozůstalí tak od roku 2003 postupně získali důstojnější místo pro poslední rozloučení se svými blízkými.

Rozsáhlá rekonstrukce se dotkla střechy, stropů, toalet, i fasády, výměny se dočkala okna i prosklená stěna v zadní části objektu. Rozlučková síň má i novou technologii. „Skončení prací kromě jiného umožní rozšířit nabídku termínů obřadů. Po dohodě s námi si lidé budou moci zvolit libovolný termín,“ prozradil Hradeckému deníku provozovatel síně Martin Strejc.
Podle Martina Strejce se tak už nebude mimo vypsané termíny měnit okolí síně ve staveniště. Úpravy kuklenského hřbitova ale rekonstrukcí nekončí. „Ještě letos bychom se chtěli zaměřit například na informační systém,“ dodal Deníku Strejc. To bude zahrnovat směrovky, nové popisky i označení místností nebo rozpis smutečních obřadů. Objekt rozlučkové síně získá také nové vstupní dveře a vnitřní komunikační systém.
„Často bylo přes veškerou snahu hodně náročné skloubit rekonstrukci s provozem. Například při výměně čelní stěny a pracích na stropě. Chtěl bych proto poděkovat pozůstalým za toleranci,“ řekl na závěr Hradeckému deníku Martin Strejc.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme