Obchvat Chlumce má konečně nové značení

Obchvat Chlumce nad Cidlinou ukazují řidičům ode dneška nové, výraznější dopravní značky. Celkem bylo na této trase vyměněno zhruba dvacet směrových tabulí a jedna velkoplošná návěst. Po zprovoznění obchvatové trasy Chlumce si řidiči stěžovali, že značení obchvatu je nepřehledné a nemohou trasu obchvatu najít.
Jak uvedl tiskový mluvčí královéhradeckého krajského úřadu Imrich Dioszegi, výraznější dopravní značení má navést na obchvat více automobilů než dosud. Tím by mělo v Chlumci ubýt aut, která městem projíždějí na hlavním tahu mezi Prahou a Hradcem Králové.
Obchvatová trasa začíná ve směru od Hradce na kruhovém objezdu v Novém Městě. Odtud vede po silnici I/36 k nejvýchodnějšímu konci dálnice D11 u Chýště, na kterou se napojuje. Z dálnice, která je nyní průjezdná v polovičním profilu sjíždí auta jedoucí po obchvatu po zhruba osmi kilometrech u obce Levín na silnici II/327. Po ní obchvatová trasa míří ke kruhovému objezdu těsně za Chlumcem, kde se vrací na silnici I/11. Po ní řidiči jedou směrem na Lovčice a na Prahu. Od Prahy vede obchvat po stejných silnicích jen v opačném směru.
Řidičům na trase obchvatu nově ukazují směr oranžově vyznačené nápisy Hradec Králové a Praha na dopravních tabulích. Přibyly také oranžové značky po celé obchvatové trase.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme