Štítky: | Tesco | obchodní zóna | Makro |

Obchodní zóny u Tesca a u Makra spojí konečně silnice. Kdy bude hotová?

Silnice povde z kruhového objezdu u Decathlonu.
Silnice povde z kruhového objezdu u Decathlonu. | autor: mapy.cz

Hradeckému magistrátu se podařilo na Pražském Předměstí vykoupit strategické pozemky, díky kterým bude možné zahájit výstavbu závěrečné části obslužné komunikace mezi obchodní zónou Tesco a obchodními jednotkami směrem k Březhradu. Jedná se o pozemky o celkové rozloze 1 536 m2, za které město zaplatilo více než dva miliony korun.

„O vykoupení strategických pozemků nezbytných pro vybudování komunikace město usilovalo více než dvacet let, nyní se konečně podařilo odkoupit poslední části, a ty jsou již převedeny do majetku města. Můžeme tedy zahájit přípravy na vybudování propojovací komunikace mezi zónami Tesco a Makro,“ říká náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek.

První část komunikace ve směru od Sconta vybuduje ještě v tomto roce soukromý investor, obsahovat bude sjezdy na areálová parkoviště, autobusové zastávky, cestu pro pěší a stezku pro cyklisty. Město následně dokončí zbývající část a napojí komunikaci do okružní křižovatky u obchodní zóny Tesco.

„Propojení těchto zón přinese několik výhod. Bude možné zajistit přímý provoz městské hromadné dopravy a zajistí se tak lepší obslužnost obchodní zóny. Zároveň dojde díky novým stezkám ke zvýšení bezpečnosti cyklistů a chodců,“ doplňuje náměstek Marek. Ještě v letošním roce by mělo město vyčlenit finanční prostředky na zpracování dokumentace pro získání stavebního povolení, zatím má pravomocné územní rozhodnutí. Ke kompletnímu dokončení by mohlo dojít do dvou let od získání stavebního povolení.  

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na "Hradubické" budou další dva obchodní domy s nábytkem

Mezi obchodem Sconto a nákupní zónou Tesco započala výstavba nových prodejen s nábytkem XXXLutz a také Möbelix. Alespoň je to uvedeno na plachtě staveniště. Oba obchody spadají pod jednu nadnárodní společnost. Nová cesta, která obě zóny propojí, je také z větší části hotová, už…
Čtěte více

Mezi Makrem a Hornbachem možná vyrostou další obchody

Na pozemku mezi Makrem a Hornbachem v Hradci Králové by mohl vyrůst další nákupní park. Na dosud nezastavěném pozemku by podle záměru vznikly dvě retailové haly, mezi nimi kavárna, prodejní hala a parkoviště. Retail park by vznikl na pozemku mezi Hornbachem, Makrem, depem…
Čtěte více

V Hradci vyroste čtvrtý "mekáč", bude tam i drive-in

V obchodní zóně u Tesca u výjezdu na Pardubice se už od jara staví další restaurace s rychlým občerstvením McDonald’s. Staveniště naproti zastávce MHD na místě parkoviště u Tesca je obehnáno plotem a na místě pracují stavební stroje, které na části parkoviště budují základy…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme