Občané mohou podávat návrhy na výroční ceny

Již po dvanácté vyhlašuje magistrát výroční ceny pro osobnosti žijící a působící v Hradci Králové. Osobnosti, které v loňském roce významným počinem na poli kulturním či sportovním přispěly k obohacení života našeho města nebo jeho reprezentaci v České republice i v zahraničí se mohou ucházet o kulturní cenu s názvem Hradecká múza a také o Hradeckou sportovní cenu.
Jak uvedl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, letos poprvé bude také udělena Cena primátora města za studentskou tvůrčí práci, za výjimečné studentské výsledky v uplynulém roce. "Kandidáta na tuto cenu vybere poradní sbor primátora pro vědu, školství a zdravotnictví," uvedl Svoboda.
Cenou Primus inter pares budou oceněny výjimečné, dlouhodobé výsledky v oblasti kultury, vědy, výchovy, sportu a dalších významných oblastech. Celoživotní dílo významného kulturního, vědeckého, sportovního nebo společenského významu bude oceněno Cenou dr. Františka Ulricha.
Veřejné předávání výročních cen bude součástí slavnostního zasedání zastupitelstva města 12. dubna. S udělením Hradecké múzy, Hradecké sportovní ceny a Ceny primátora města za studentskou tvůrčí práci je spojena finanční částka 10 000 korun, laureát ceny Primus inter pares obdrží 20 000 korun a laureát Ceny dr. Františka Ulricha získá 100 000 korun.
Návrh na udělení výroční ceny může podat fyzická osoba s trvalým bydlištěm v Hradci Králové a právnická osoba, která má v Hradci Králové sídlo podnikání, do 31. ledna 2006. Návrh na udělení výroční ceny musí obsahovat jméno a adresu navrhovaného kandidáta, zdůvodnění předkládaného návrhu a dále jméno, adresu, telefonické spojení a podpis navrhovatele. Formulář návrhu na výroční ceny města Hradec Králové lze získat na Magistrátu města, odbor kultury, sportu a cestovního ruchu, Československé armády 408, nebo na internetových stránkách magistrátu www.hradeckralove.org, kde je i čestná listina laureátů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme