Občané mohou navrhovat osobnosti na výroční ceny

Nominace na tradiční výroční ceny města Hradec Králové a také na titul Událost roku mohou až do konce ledna zasílat občané na adresu hradeckého magistrátu. Město Hradec Králové tradičně udílí výroční ceny osobnostem žijícím a působícím v krajském městě.

Navržení, kteří v roce 2008 významným počinem na poli kulturním či sportovním přispěli k obohacení života našeho města nebo jeho reprezentaci v České republice i v zahraničí, se budou opět ucházet o kulturní cenu s názvem "Hradecká múza" a také o "Hradeckou sportovní cenu". Cenou "Primus inter pares" mohou být oceněny výjimečné, dlouhodobé výsledky v oblasti kultury, vědy, výchovy, sportu a dalších oblastech.  Nově byly výroční ceny rozšířeny o ocenění s názvem Událost roku Hradce Králové, které může být uděleno za výjimečný čin, investici, projekt, stavbu, výjimečnou událost či akci přínosnou pro město a kvalitu života jeho obyvatel.
Návrh na udělení výroční ceny může podat do 30. ledna 2009 fyzická osoba s trvalým bydlištěm v Hradci Králové, fyzická osoba, které bylo uděleno čestné občanství města a právnická osoba, která má v Hradci Králové sídlo. Návrh na udělení výroční ceny musí obsahovat jméno a adresu navrhovaného kandidáta, u události roku její označení – název, zdůvodnění předkládaného návrhu a dále jméno, adresu, telefonické spojení a podpis navrhovatele. Formulář návrhu na výroční ceny města Hradec Králové můžete získat na Magistrátu města, odbor kultury, sportu a cestovního ruchu, Československé armády 408, 502 00 Hradec Králové, nebo na internetových stránkách města a www.hradeckralove.org - Výroční ceny, kde také naleznete směrnici „Udělování výročních cen města Hradec Králové“ i přehled osobností již oceněných výročními cenami.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.2.2009 08:41
xyz (neregistrovaný)
Já navrhuji pana Hermana, výroční cena za mrhání městskými prostředky a nejvtipnější hlášky v mediích. Pan Divíšek by neměl být opomenut také.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme