O víkendu zajděte na výstavu, na film nebo na koncert

I tento pátek přinášíme tipy na příjemně strávené víkendové chvilky. Tentokrát vás zveme do muzea, na filmy i koncerty.

Pravěké tématické odpoledne

O víkendu to s předpovědí nevypadá nijak slavně, a proto navrhujeme využít ospalé počasí k návštěvě muzea. V Muzeu východních Čech nyní probíhá na desítku výstav. Mezi ty, které zdejší obyvatele mohou provést po místech našeho města od pravěkého osídlení, patří expozice s názvem „Pravěk je kůůl“ a s podtitulem „když o něm víte víc“.

Archeologické nálezy ze života dávných zdejších obyvatel jsou zde postaveny proti obrazu současné krajiny Hradce a východních Čech. S touto dlouhodobou výstavou, potrvá totiž až do jara příštího roku, souvisí také výstava panenek vytvořených během kreativní dílny. Pro charitativní projekt UNICEF „Adoptuj panenku a zachráníš dítě“ tak vznikla řada krásných pravěkých malých slečen.

Chcete-li si v muzeu udělat tématicky laděné pravěké odpoledne, tak vás může ještě zaujmout výstava s titulem „Unikáty z nálezů amatérských archeologů“. Na jednom místě najdete nálezy amatérských spolupracovníků muzea i individuálních dárců.

Hradecká filmová nabídka

Hradecká filmová nabídka opět uspokojí také náročnějšího diváka a pod širým nebem se bude promítat i tento víkend. V pátek zve kino Širák do nejromantičtějšího města – do Paříže. Film "Půlnoc v Paříž" nás zavede do 20. let minulého století, kde průvodcem bude americký ztracený spisovatel. Půlnoc v Paříži je oskarovým filmem za scénář od Woodyho Allena. Sobotní noc s hvězdami nad hlavou (pokud tedy nějaké budou vidět) pak nabídne český snímek "Probudím se včera". Těšte se na vyprávění o nápravě chyb mládí, prožití velké lásky a návratu do roku 1989.

"Polski film" (to je skutečný název filmu) z české produkce od režiséra Marka Najbrta je jedním z řady filmů, které v průběhu víkendu přináší kino Cinestar. I když o filmu "Polski film" MF Dnes napsala, že se od ostatních sice liší, ale je to spíše epizoda z televizní Partičky, nenechte se odradit, ale neočekávejte ani přespříliš. Raději se na něj jděte podívat. V programu je každý den o víkendu.

Poznámka k filmové nabídce – v Hradci bohužel fungují už jenom dvě kina.

Koncertování v duchu folku, bigbítu i country

Chcete-li si v pátek povyrazit v rytmu country, zajeďte na Šrámkům statek v Piletích, kde to jako na americkém středozápadě rozbalí kapela Dělová koule. Tahle hradecká country kapela letos slaví 40 let společných písní. Tehdy se potkali v hospůdce „Stoletá“ a založili kapelu, dneska jsou to ostřílení muzikanti. Mimochodem jejich název je název vlaku, který ve zmiňované části Ameriky v minulém století skutečně jezdil.

A sobotní koncert? V restauraci U letců bude od 19 hodin a 19 minut koncertovat Vlasta Redl s kapelou, s vlastní aparaturou a, jak uvádí na webových stránkách, tak i s vlastním zvukařem. Jeho vystoupení určitě potěší všechny, kteří od tohoto všestranného muzikanta, textaře a básníka not očekávají to, co umí nejlépe – tedy skloubit lidovky, bigbít, rock i folk. V Hradci U letců se zastaví v rámci svého letošního turné.

Další tipy nabízíme v rubrice Kultura.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme