O víkendu se má zase oteplit, bronz můžete chytat na Slunné loučce

Slunná loučka otevřena.
Slunná loučka otevřena.

Letošní jaro se hned překulilo v léto, alespoň minulý víkend. Slunná loučka u plaveckého bazénu přivítala první návštěvníky tedy již v neděli 22. dubna. Před zahájením sezóny bylo nutné kompletně opravit plot po podzimní devastující vichřici, která strhala většinu sítí a zároveň zohýbala některé části plotu. Pozornost byla věnována i péčí o zatravněné plochy; do okrasných květináčů byly vysazeny nové květiny a lavičky byly opraveny a natřeny. V nejbližší době proběhne revitalizace plat na ležení, bude zprovozněné pískoviště, přibude nová skluzavka pro děti a nový prolézací domeček. Přenosné slunečníky budou nyní doplněny o podstavce pro lepší stabilitu a na terase u bufetu přibydou slunečníky nové.

Slunná loučka funguje třetím rokem jako relaxační a odpočinková zóna v centru města. Navštívit ji můžete nejen z krytého plaveckého areálu, ale i „z ulice“, a to i s kočárkem a dětmi do 1 roku. K dispozici jsou sprchy, toalety, převlékací kabiny i bezpečnostní trezorky. Nechybí ani místnost pro nejmenší návštěvníky s přebalovacím pultem a mikrovlnkou. Největší atrakcí pro děti je velké řízené mlhoviště, v jehož prostoru se nachází prolézačky, skluzavky a hrací domečky. V areálu si můžete zdarma zahrát stolní tenis, ruské kuželky, pétanque i další hry. K odpočinku jsou tu lehátka, na trávě si poležíte na dece a stín vám poskytnou vzrostlé stromy nebo slunečníky (taky zdarma). Osvěžení a jídlo na vás čeká v bufetu na terase se stoly a slunečníky.

Vstupné na slunnou loučku děti do 120 cm neplatí, dospělý na celý den zaplatí 30 Kč a mládež a senioři 20 Kč. Návštěvníci krytého plaveckého bazénu i aquacentra mají vstup na slunnou loučku zahrnutý v ceně vstupného a čas strávený venku se jim nepočítá do placeného pobytu.

Vstup na loučku je hlavním turniketem vedle vchodu do budovy plaveckého bazénu anebo přímo z bazénové haly turniketem na terasu. Návštěvníci aquacentra můžou projít do 50m plaveckého bazénu a následně pokračovat na Slunnou loučku.

Pokud bude teplé slunné počasí pokračovat, bude Slunná loučka otevřena od 10 do 18 hodin, s prodlužováním dnů se bude prodlužovat i večerní čas až do 20 hodiny.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme