Štítky: | startovací byty |

O startovací byty bude rvačka. Losování je v plánu na 16. prosince

| autor: hradeckralove.cz

O startovací byty v Hradci je zájem. Žádostí přišlo na magistrát šestnáctkrát více než je bytů k dispozici. Magistrát jich nabízí celkem devětapadesát, dalších deset se jich totiž ještě uvolnilo během posledních pár týdnů. O tom, kdo se stane budoucím nájemcem městského startovacího bytu, rozhodne los, přičemž losování, které bude veřejně přístupné, se uskuteční 16. prosince od devíti hodin ve velkém sále Adalbertina.

Na magistrát poslalo žádost o startovací byt celkem 815 zájemců, které po první kontrole vyhověly podmínkám výběrového řízení. O třináct bytů 1+kk, které město mladým počátkem listopadu nabízelo, projevilo zájem 118 žadatelů, o šestatřicet bytů 2+kk se zajímalo 697 mladých lidí. Do losování budou nově zařazeny i bytové jednotky, které se uvolnily v období po zveřejnění výběrového řízení do doby losování. K dnešnímu dni aktuálně město tedy disponuje devětapadesáti byty v režimu startovacího bydlení, konkrétně patnáct bytů 1+kk a 44 bytů 2+kk. Není však vyloučeno, že se do losování uvolní ještě další bytové jednotky.

„Zájem mladých lidí o malometrážní byty je obrovský, přestože jsou podmínky poměrně přísné a byt musejí nejpozději do tří let opustit. Poptávka po startovacím bydlení v Hradci Králové dokazuje, že lidé tu bydlet chtějí, mají zájem tu založit rodinu a budovat svou pracovní kariéru,“ říká Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za oblast majetku města.

Vylosované uchazeče pak ještě úřad prověří z hlediska bezdlužnosti a dalších podmínek. V případě, že podmínkám zájemce nevyhoví, úřad takového uchazeče o startovací bydlení z evidence vyřadí. Na jeho místo pak nastupuje první z náhradníků, které nad rámec vybere los. Náhradníky chce město obsadit i několik dalších bytů v řádu jednotek, které se mají v průběhu několika dalších měsíců uvolnit. Kvůli velkému počtu žádostí o byty 2+kk se toto losování uskuteční jako dvoukolové. Byty si budou moci úspěšní žadatelé prohlédnout a v lednu uzavřít smlouvy. Byty se nacházejí v ulicích Ve Stromovce a Svatojánská. Zvýhodněné nájemné činí 45,30 Kč/m2/měsíc a startovací byt je poskytnut na dobu určitou, která je vymezena třemi roky bez možnosti prodloužení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nová bytová rezidence se začne stavět v ulici Na Střezině

Už několik týdnů leží pokácené stromy na zelené ploše v hradecké ulici Na Střezině. V létě se na pozemku nedaleko Gočárova okruhu začne stavět Rezidence U Sadů. Investor slibuje, že zeleň nahradí a že u bytového domu vznikne i příjemné místo pro relaxaci. Nové developerské…
Čtěte více

Město nabízí startovací byty k pronájmu. Jejich počet se do konce roku ještě navýší

Hradec Králové opět vyhlašuje výběrové řízení na pronájem startovacích bytů. Uvolněných bytů k okamžitému nájmu je aktuálně 14, a to s dispozicí 1+kk a 2+kk. Dalších 16 bytů by se mohlo uvolnit do konce letošního roku, počet se ale ještě může změnit. Žádosti o pronájem bytů se…
Čtěte více

Město bude vlastnit bývalou ubytovnu sester. Chce tam zřídit nové byty

Zastupitelé města Hradec Králové schválili na svém úterním zasedání dlouho připravovanou směnu nemovitosti. Za pozemky v okolí nemocnice a provizorní parkoviště získá město od hradecké fakultní nemocnice ubytovnu v ulici Jana Masaryka na Moravském Předměstí. V rámci této směny…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme