O prostory v hradeckém RegioCentru Nový pivovar je zájem

Nové sídlo Krajského úřadu v Hradci Králové budou lidé využívat nejen k vyřízení úředních záležitostí. Královéhradečtí krajští radní tvrdí, že nájemní prostory v areálu jsou již z velké části obsazeny, uvedla MF Dnes.
V městském areálu, který vzniká na místě bývalého pivovaru, bude banka, minipivovar, restaurace i prodejny s pekařskými a masnými výrobky. „Upřednostňujeme třeba záměr zřízení prodejny s nabídkou produktů typických pro náš kraj,“ sdělil krajský radní Tomáš Šubert, který zajišťuje dohled nad stavebními pracemi. Víceúčelové nádvoří nového objektu poslouží k pořádání kulturních a společenských akcí. Budou zde k vidění divadelní představení i koncerty. Tomu se přizpůsobí projekt stavby. Nebude chybět ukotvení pro pódium ani zázemí pro organizátory akcí. Interiéry Nového pivovaru oživí sochy Vladimíra Preclíka.
Vedle Krajského úřadu Královéhradeckého kraje bude administrativní centrum využíváno institucemi spolupracujícími s EU či soukromými firmami. Učebny pro katedru výtvarné kultury zde zřídí také Univerzita Hradec Králové. V podzemí areálu vznikne několikapatrové parkoviště, které poskytne více než čtyři sta parkovacích míst.
RegioCentrum Nový pivovar vyjde kraj na 1,5 miliardy korun. Zisk z pronájmů půjde na splácení leasingu společnosti Immorent, se kterou uzavřel smlouvu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme