O nové podobě Rozárky může hlasovat každý

Současný stav Rozárky. | Zdroj: MmHK
Současný stav Rozárky. | Zdroj: MmHK

Místo s jedním z nejhezčích výhledů na Hradec Králové může po letech změnit svou podobu. Radnice zvažuje několik variant úprav v současnosti nevyužitého prostoru. O tom, co by mělo ma místě bývalého lyžařského vleku vzniknout, mohou hlasovat lidé na internetových stránkách města, či písemně v několika městských institucích. Peníze na revitalizaci chce město získat z grantu nadace Proměny.

Vážení obyvatelé města Hradec Králové, pomozte nám otevřít šanci na oživení jedinečné lokality Rozárka na Novém Hradci Králové," stojí v úvodu výzvy na webu města. To se rozhodlo ucházet o grant nadace Proměny, pro jehož získání je nezbytná aktivní účast obyvatel na plánování projektu. Nadace Proměny pomáhá městům rozvíjet veřejná prostranství, která vychází z potřeb jejich uživatelů, vznikají ve spolupráci s odborníky a místní veřejností a na míru danému místu," uvedl Miloš Vítek z odboru územního plánování magistrátu města. 

Zapojit se do akety je možné na tomto odkazu, případně písemně v budově planetária, městské knihovně či přímo na magistrátu. Hlasování končí 8. března.

V anketním formuláři mají respondenti na výběr, zda chtějí Rozárku ponechat v současném stavu, či na místě vybudovat park s vyhlídkou či sportoviště. V dalších podrobných otázkách mohou lidé také zaškrtnout, zda chtějí na místě občerstvení či dětské hřiště. Mezi možnostmi je i sjezdovka s umělým povrchem, která tu vznikla už v sedmdesátých letech ale posledních 20 let prostor chátrá. Poslední zbytky osvětlení pro noční lyžování jsou na svahu dodnes k vidění.

O budoucnosti Rozárky se v posledních letech diskutovalo několikrát. Mezi návrhy byla například bobová dráha, testovací centrum pro zasněžovací technologie, či tréninkový prostor pro chrty. Nyní se ale nejvíce počítá s variantou parku. Záměrem je při uchování přírodního charakteru najít vyváženou kombinaci využití území - vybavení pro sport s využitím jedinečnosti svahu, aktivní odpočinek, parkovou úpravu, se zachováním volně přístupného vyhlídkového místa," uvedl Vítek. 

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme