O nové podobě Benešovy třídy je rozhodnuto

O budoucí podobě Benešovy třídy rozhodli tento týden na svém zasedání hradečtí zastupitelé. Ti po dlouhém rozhodování vybrali nejlevnější ze tří navrhovaných urbanistických koncepcí rekonstrukce Benešovy třídy, která postupně chátrá. Vítězný návrh oprav by měl vyjít zhruba na 500 milionů korun.
Rozhodnutí zastupitelstva předcházelo odborné posouzení jednotlivých koncepcí a průzkum mezi obyvateli, kteří na Benešově třídě žijí. "Proběhla prezentace všech tří návrhů a zastupitelstvo poté rozhodlo, že se bude pokračovat ve třetí variantě, kterou již doporučila i rada města," uvedl primátor Otakar Divíšek. Na rekonstrukci třídy bude město žádat dotaci z fondů Evropské unie, která by se mohla pohybovat kolem osmdesáti procent.
Vítězný návrh ateliérů Studio AP a Žárovka architekti nepočítá s další výstavbou, ale jen s výraznými úpravami. Jedná se o celkovou opravu ulic, obchodů a obytných domů. Plánuje se rozšíření podzemních parkovišť, odstranění kovových ramp u domů a vybudování zeleně. Další dva projekty jsou nákladnější, neboť počítají s výstavbou dalších objektů.
Zanedbaný bulvár, který vyrostl v osmdesátých letech minulého století, by se mohl dočkat zahájení oprav za dva roky. Rekonstrukce  bude probíhat ve více etapách.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.11.2007 12:14
Honza (neregistrovaný)
Si delaj prdel?! 0.5mld??? To zase bude nejaka futuristicka haluz a bludiste. Kazdy se tam bude ztracet a do roka je to jenom same croo!!! Nechapu/ Na knihovnu chybi 21mil..nedame....bus nadrazi.....tam to byla taky pekna castka....sakra kdo dela projekty? Kam zmizeli rezervy? Kdo to pocita, ukazte nam je, koho to volime a proc mame tak drahe stavby, ktere se casem ukazou jako nedostacujici??? Zacinam byt cim dal tim vic nastvanej na nasi vesnici!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme