O Dušičkách budou hřbitovy otevřeny až do večera

Hradecké hřbitovy prodlouží v nadcházejícím období Dušiček provozní dobu až do 20 hodin. Do míst s největšími pohřebišti ve městě posílí dopravní podnik dopravu, městská policie se zaměří na zajištění bezpečnosti návštěvníků a pořádku v okolí hřbitovů. 

 

 

Provoz hradeckých hřbitovů v dušičkovém období technické služby prodlouží o tři hodiny. „Všechny hřbitovy v naší správě budou v souladu s platným řádem veřejného pohřebiště města Hradce Králové, 27. a 28. října a 2. listopadu otevřeny od 8 až do 20 hodin,“ uvedla Naďa Štěrbová, vedoucí správy městských pohřebišť Technických služeb Hradec Králové.

Rovněž kancelář na kuklenském hřbitově, kde mohou lidé zaplatit poplatky za pronájem a služby, aktualizovat údaje v evidenci nájemců a zařídit si další věci, chystá rozšíření provozu. V sobotu 27. října budou úřední hodiny od 8 do 12, ve čtvrtek 1. a v pátek 2. listopadu od 8 do 15,30 hodin. „Chtěla bych návštěvníky upozornit, aby si kvůli častým krádežím dobře hlídali svoje věci a nenechávali tašky nebo kabelky u hrobů bez dohledu ani na krátkou dobu. Nejlepší je, mít svoje věci v batohu na zádech nebo v kabele na rameni,“ doporučuje Naďa Štěrbová.

Upozornění městských strížníků

Její slova potvrzuje i Eva Čížková z hradecké městské policie. „Naše hlídky budou provádět preventivní kontroly hřbitovů a jejich okolí, čímž chceme předejít možným krádežím a vandalismu. Mezi návštěvníky hřbitovů totiž bohužel patří i zloději, kteří zde vyhlížejí, zda na lavičkách či u hrobů nezůstanou bez dozoru odložené tašky nebo jiné cennosti. Pozůstalí, kteří upravují hroby, často ztratí o svých věcech přehled, a pak je jen otázkou okamžiku, kdy se odložených věcí někdo zmocní,“ varuje Eva Čížková.

Městská policie bude v nadcházejících dnech ve zvýšené míře rovněž koordinovat dopravu u hřbitovů, dohlížet na veřejný pořádek a parkování. Zaměří se také na kontrolu parkujících aut a zejména v nich viditelně odložených cenností, které jsou pro zloděje velkým lákadlem.

MHD posílí spoj na Lesní hřbitov 

Dopravní podnik do lokalit Kuklen a Malšovic, výrazně posílí dopravu. „V den památky zesnulých, tedy 2. listopadu, pojedou v době od 8 do 16 hodin všechny spoje linky číslo 9 až na malšovický lesní hřbitov. Stejné to bude rovněž o víkendech před a po svátku, tedy 27. a 28. října a 3. a 4. listopadu. O těchto víkendech budou navíc na všechny spoje linky 3, která jezdí do Kuklen, nasazeny velkokapacitní kloubové vozy,“ řekl Leo Sedláček z Dopravního podniku města Hradce Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme