Novým hradeckým primátorem bude patrně Fink

Novým primátorem města Hradec Králové bude patrně lídr kandidátky Hradeckého demokratického klubu (HDK) lékař Zdeněk Fink. Známý hradecký ORL specialista je přijatelným kandidátem na primátora pro všechny své koaliční partnery. Proti není ani ODS, která ve volbách získala více mandátů než Finkův HDK. Informuje o tom Hradecký deník.

"Vzhledem k tomu, že Zdeněk Fink dostal od lidí nejvíce hlasů, nemáme problém v tomto směru ustoupit," uvedl předseda hradeckého klubu ODS Pavel Staněk. Fink sám si ještě nechal čas na rozmyšlenou do pondělí, ale koaliční partneři považují celou záležitost prakticky za uzavřenou. "O žádném náhradníkovi místo pana Finka jsme ani nejednali, všichni doufáme, že se rozhodne kladně a stane se primátorem. V podstatě už pak naše jednání Zdeněk Fink vedl,“ povtrdil lídr kandidátky VPM Martin Dvořák.
Zatímco o postu primátora má koalice jasno, rozhodnuto zatím není o složení rady a primátorových náměstcích. ODS, která má v koalici nejvyšší počet mandátů, požaduje pro své zástupce dva posty náměstka. Přesný počet náměstků zatím není dohodnut, ale pokud by zůstali zachováni čtyři náměstci, je jasné, že některá z pěti koaličních stran by tak neměla v nejužším vedení města zastoupení. Naopak o složení rady města je prakticky rozhodnuto. ODS bude mít z celkového počtu jedenácti radních tři a ostatní strany po dvou.
Komunální volby v Hradci Králové vyhrála ČSSD, která získala osm mandátů v zastupitelstvu. Vzhledem k tomu, že ale nenašla silné koaliční partnery, zůstává spolu s KSČM a Změnou pro Hradec v opozici.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.10.2010 12:24
Diviš  (Nováček)
Voliči v komunálních volbách jasně řekli nechceme kmotry,ale co s tím když vedení ODS,ale i ČSSD na kandidátky kmotry, zkorumpované a nedůvěry hodné politiky stejně dají a nebo je nechávají dál na vedoucích postech.Po vládách ODS v komunální politice je střídá ČSSD a TOP,ale ani tam není záruka,že to bude lepší.Je jen otázkou další doby kdy se bude tato situace opakovat se změnou vítěze.V Hradci lidi evidentně chtěli změnu,třeba ne strany,ale konkrétních osob a ono nic.S těmi co to dělali s Divíškem to ODS výhledově asi nevyhraje.Tady ke změně moc nedošlo.A že by to najednou dělali Ti co to dělali doposud jinak,tak to asi těžko.Nejsou strany a až na vyjimky ani lidi.ODS nepochopila,že prohrála volby do zastupitelstev a senátu proto,že se těchto lidí nezbavila.Část voličů odešla k jiným stranám,část znechucených nešla volit!!!Program ODS snad ,ale některé lidi z ODS,které zastávají různé funkce celostátně nejen v Hradci to prostě nejde.Pane Nečas dokuď ve straně neuděláte pořádek a to z gruntu nebude to lepší.!!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme