Nový vzestup hladiny, v Třebechovicích možná evakuace

V páteční podvečer se rozbouřené hladiny obou řek v Hradci Králové opět zvýšily. Po 17. hodině tak byl vyhlášen třetí stupeň povodňového nebezpečí na Labi i Orlici. Déšť na horních tocích obou řek opět zvedl hladiny. Dramatické chvíle možná čekají Třebechovice.
Některé odhady situace hovoří o "dvacetileté" vodě, která by měla večer a během noci Hradcem projít. Koryta řek ve městě jsou schopna takové množství vody bez větších problémů udržet. Přesto komise vyzývá občany, aby zabezpečili svůj majetek a zbytečně se nezdržovali na březích řek.
Nejhorší situace v Královéhradeckém kraji se očekává v Třebechovicích pod Orebem, kde ústí řeka Dědina do Orlice. Tamní starosta byl informován, že některé části obce by se měly připravit na možnou evakuaci. K té by bylo potřeba přikročit v noci z pátku na sobotu či v sobotu dopoledne, pokud by pokračoval souběh nepříznivých jevů: vysoké teploty způsobující vydatné tání doprovázené deštěm.
V Hradci Králové - Svinarech začali dobrovolní hasiči stavět kolem rozvodněné Orlice mobilní ochranné hráze.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme