Nový úsek dálnice se otevře v prosinci, kamiony ale ze staré cesty zcela nezmizí

Další část plnohodnotné dálnice D11 od Poděbrad až před Hradec Králové budou moci řidiči cestující mezi Královéhradeckým krajem a Prahou využívat již od letošního prosince. Před Hradcem budou zatím kamiony sjíždět z dálnice v Novém Městě pokračovat po staré silnici I/11. Osobní automobily budou zřejmě využívat sjezd u Sedlic.
Vyplynulo to z dnešního jednání na kontrolním dni dálnice D11, které proběhlo na Krajském úřadu Královéhradeckého kraje. "Plnohodnotná dálnice D11 již od prosince nebude končit u Poděbrad a automobilové spojení mezi Prahou a Královéhradeckým krajem se výrazně zlepší. Nadále ale budeme usilovat o dotažení kompletní dálnice do Hradce Králové, kde ale tato dopravní tepna nesmí skončit. Chceme, aby výstavba dálnice pokračovala do Jaroměře a dál na polské hranice," řekl náměstek královéhradeckého hejtmana Petr Kuřík.
Kvůli zatím nevypořádaným majetkovým vztahům pro dálnici asi pět kilometrů před krajským městem, budou muset automobily sjíždět na konci dálnice. Zatím nejpravděpodobnější je možnost, že doprava bude používat provizorní sjezd přes mimoúrovňovou křižovatku v Sedlicích a napojí se na silnici II/333 v trase budoucí silnice R 35.
V polovičním profilu slouží úsek dálnice D11 mezi Chýští a Dobšicemi od prosince roku 2005. Slouží především jako obchvat Chlumce nad Cidlinou pro kamionovou dopravu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.9.2006 11:12
Honza z HK3 (neregistrovaný)
Mapa D11
Nevite,kde najit mapu s planovanou trasou D11??
Diky vsem...
12.9.2006 22:10
Numerskej (neregistrovaný)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme