Nový pivovar se už musí opravovat

Stavební práce na odstranění závad započaly minulý týden v Regiocentru Nový pivovar v Hradci Králové. To je mimo jiné sídlem Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Letošní náročná zima odhalila nepřijemnou skutečnost - do některých prostor pivovaru silně zatéká. Opravy, které by měly být hotovy do konce června, budou provedeny v rámci reklamace zdarma.

Zatékání se projevilo poté, co začal odtávat sníh z nádvoří. "Když závěje sněhu na nádvoří Nového pivovaru odtávaly, začala ze stropů některých kanceláří úřadu či elektroinstalacemi kapat voda," uvedl Jiří Hošna z tiskového odboru krajského úřadu. Nádvoří pivovaru je díky řešení objeku fakticky stropem pro parkovací dům a některé kanceláře. Není to však jediný problém, který pivovar hodlá reklamovat. Opravy se dotknou kromě nádvoří také budov, ve kterých je umístěn sál zastupitelstva či kanceláře radních. Některé prostory Regiocentra dosud od jejich dokončení zatím vůbec nemohly začít plnit svou funkci. "Například vlhkost v prostorách, které vznikly jako archiv, zatím neumožňuje skladování písemností. Archivy se od svého dokončení stále vysušují a kraj je nucen své listiny skladovat mimo budovu Nového pivovaru," dodal Hošna.
Nový pivovar byl slavnostně uveden do provozu v závěru roku 2007, o rok později získal titul Stavba roku. Náklady na zprovoznění objektu přijdou kraj během 20 let formou leasingových splátek na 1,87 miliardy korun. Stávající práce na reklamaci závad jsou odhadovány v řádech milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.5.2009 22:05
Aurelius (neregistrovaný)
Pokud paní Havránková dostane za svých 10 ha jiných 250 ha, potom by je měl dostat za 10 ha v obdobném případě každý majitel pozemku na trase jakékoli budoucí dálnice v ČR. Pozemkový fond by přece měl jednat se všemi občany stejně. Takže autor tohoto článku tvrdí, že pozemkový fond se proviňuje tím, že se snaží svědomitě hospodařit se státním majetkem. Co to vlastně exhejtman Bradík dojednal za dohodu ?
20.5.2009 06:52
Honza (neregistrovaný)
Gratulace k tomuhle bordelu co tady je!!!! Samej deckar kolem nas, a bude hur. Vladnou zde stary komunisti, garda Gottwalda, hlavne si nahrabat a lidem nasrat. Postavit palac za 1,87mld, tak sem se sel podivat a vsude zavreno??? Pak me dokonce hnal v 9 vecer nejak curda, ze je to jen statni uredniky??? To si delate prdel ne????? Za tyhle prachy, by bylo takovejch veci v KH kraji, ze by jsme neverili.....at ten pivovar spadne a postavi se tam supermarket, jak je zvykem :)
27.5.2009 09:43
pppqqq (neregistrovaný)
V obdobných případech majitelé za své pozemky dostávají peníze. Paní Havránková žádá místo peněz pozemky ve stejné hodnotě. Stávajících 10 ha má vyšší (téměř dvojnásobnou) tržní hodnotu oproti nabízeným 250 ha. Žádáte-li, aby se Pozemkový fond choval ke všem stejně, musí i jiným lidem vyplácet pouze poloviční hodnotu.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme