Nový pivovar se stal českou stavbou roku

Objekt Krajského úřadu Královéhradeckého kraje v Hradci Králové - Regiocentrum Nový pivovar získalo ocenění Stavba roku ve stejnojmenné soutěži. Spolu s ním prestižní titul obdržely ještě další čtyři stavby - hotel Park Holiday v Praze, Moravský zemský archiv v Brně, most přes řeku Odru a přes Antošovické jezero na dálnici D47 a obytný komplex v Horních Počernicích v Praze. Administrativní centrum Královéhradeckého kraje získalo také cenu veřejnosti, když tato stavba obdržela přes 18 tisíc hlasů.

Stavba roku je každoročně udělována pěti stavbám bez rozlišení pořadí. Do soutěže mohla být přihlášena jakákoli stavba na území České republiky, která byla dokončena a uvedena do provozu od června loňského roku do konce letošního května. Organizátoři letos vybírali nominace z více než šesti desítek staveb v České republice.
Kromě ocenění stavba roku zvítězil hradecký Nový pivovar i v hlasování veřejnosti na internetu. Lidé mu jako stavbě, která je nejvíc zaujala, poslali více než 18 tisíc hlasů. S velkým odstupem se za Novým pivovarem umístilo ve veřejné soutěži pražské metro na trase Ládví - Letňany a nový fotbalový stadion SK Slavia Praha. Loni v hlasování veřejnosti zvítězilo letiště Brno, které získalo zhruba dvacet tisíc hlasů.
Titul Stavba roku udělili letos odborníci už pošestnácté. Do Hradce Králové už putovalo několik těchto ocenění. Například v roce 2005 získal titul Stavba roku pavilon interních oborů hradecké fakultní nemocnice, v roce 2002 zase porota ocenila regeneraci panelového domu v hradecké Gagarinově ulici a Domov důchodců na Novém Hradci Králové. V roce 1998 získala ocenění nová budova Univerzity Hradec Králové a tři roky před tím privátní chirurgické centrum Sanus.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme