Štítky: | Slezské předměstí |

Nový Penny Market se v Hradci otevře na podzim. I přes protesty místních obyvatel

Penny Market se otevře na podzim
Penny Market se otevře na podzim | autor: freeimages.com

V pořadí už druhý Penny Market na území Hradce Králové se prvním nakupujícím otevře letos na podzim. Alespoň tak zní plán investorů. Ti už se také čile pustili do jeho plnění – v areálu Pilnáčkovy továrny, kde bude nový „obchoďák“ stát, už pilně pracují těžké stroje. A to i přesto, že se v minulosti proti stavbě marketu ohradily stovky lidí podpisem v petici. 

Psal se podzim 2014 a proti stavbě Penny Marketu na Slezském předměstí bobtnala petice. Sesbírat se jí podařilo stovky podpisů. Kritikou nešetřil výbor pro územní plánování i někteří hradečtí zastupitelé. Zastupitelstvo také dvakrát za sebou investorovi zamítlo žádost o zřízení inženýrských sítí. Napotřetí už ale žádost prošla.

O necelé dva roky později od největších protestů se stavba Penny Marketu na Pospíšilově třídě vesele chystá. K zemi šel v minulých dnech starý činžovní dům, na místě pracují bagry a samotné nákupní centrum by mělo stát už během podzimních měsíců.

„Penny je bezpodmínečně nutný projekt pro to, abychom byli schopní s areálem udělat něco dalšího. Už jen to, že dávají do pořádku pozemky, které byly spíš skládkou, je přínosné, protože já sám bych na to neměl. Je to ale plus pro celou továrnu, protože bez peněz za pronájem by se celá revitalizace táhla nesrovnatelně delší dobu,“ uvedl pro idnes.cz Filip Dvořáček, který Pilnáckovu továrnu vlastní a chtěl by se pustit do celkové proměny areálu. V budoucnu by rád měl z areálu kulturně-společenské centrum. A právě tomu by prý měla napomoci i stavba nového obchodního domu.

Řada místních lidí se přesto obává, že by market mohl přispět k většímu nárůstu dopravy, doplatit by na něj mohli i okolní malé obchůdky. „Spíš mi v kontextu s dopravní katastrofou, ke které dojde u Koruny, přijde jako úsměvný. My budeme mít asi 35 parkovacích stání a počítám, že za hodinu přijede a odjede kolem 20 aut, tedy zanedbatelná zátěž. A zásobování bude zajíždět jen dvakrát týdně,“ komentoval možné obavy pro idnes.cz zástupce investora stavby Jiří Langer.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.7.2016 08:02
Radous (neregistrovaný)
Penny
.. nejhorší obchod v HK. Kdyby tam přišel alespoň někdo jinej.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

U polikliniky na Slezském Předměstí vyroste parkovací dům

Město ve spolupráci se společností ISP připravuje výstavbu nového parkovacího domu Rožberk. Stát bude v místě stávajícího parkoviště u polikliniky na Slezském Předměstí a poskytne až 284 parkovacích míst ve třech podlažích. Místa na střeše budou upravena pro větší rodinné vozy a…
Čtěte více

Muzeum chce dokumentovat vývoj hradeckých sídlišť. Začalo se na Slezském Předměstí

Obyvatelé domů na Slezském Předměstí v Hradci Králové nacházeli v minulých dnech ve svých schránkách nebo na vstupních dveřích letáčky s prosbou, jejíž autorem je Muzeum východních Čech v Hradci Králové. To se zabývá dokumentací každodenního života z doby socialismu, lépe řečeno…
Čtěte více

Hradecký park Háječek se dočká nových stromů a keřů

Staré stromy, náletové dřeviny a keře musí z parku Háječek na hradeckém Slezském Předměstí pryč. Nahradí je nová zeleň. Obnovu parku v hodnotě 4,6 milionu korun chce město zahájit ještě letos v zimě. Pak přijde na řadu odbahnění jezírka.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme