Nový pavilon urgentní medicíny urychlí péči o pacienty

V hradecké fakultní nemocnici bude uveden do provozu pavilon urgentní medicíny za 253 milionů korun. Slavnostní předání nového oddělení proběhlo začátkem tohoto týdne. Veřejnost si jej může prohlédnout zítra od 10 do 15 hodin v rámci dne otevřených dveří.

Instituce centrálního příjmu urychlí péči o všechny interní a chirurgické pacienty, kteří vyžadují okamžitou léčbu. Od pondělí 4. února bude moci vrtulník s pacientem přistávat přímo na střeše objektu. Uvedla to MF Dnes. První poschodí tohoto pracoviště je vyčleněno klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Chirurgická klinika s lůžky jednotky intenzivní péče bude na druhém poschodí. Některá lůžka mají i vlastní sociální zázemí a nábytek  je zde  pojízdný. Náklady na jedno lůžko se pohybují od 150 tisíc korun. Nový pavilon se propojí koridory s chirurgickou a interní klinikou. Nemocnice se snaží o propojení jednotlivých pracovišť, což umožní rychlejší komunikaci.
Stavba nového objektu byla zahájena v září  2006 a je realizována podle plánu dostavby fakultní nemocnice z roku 1998. Patří k největším investičním akcím fakultní nemocnice za poslední období.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme