Štítky: | Skleněnka Hradec Králové |

Nový park Skleněnka se začne stavět ještě letos

Skleněnka bude dalším místem pro děti a jejich rodiče | Ilustrační foto: Morgue File
Skleněnka bude dalším místem pro děti a jejich rodiče | Ilustrační foto: Morgue File

Již v letošním roce by se měl v Hradci Králové začít stavět nový městský park Skleněnka. Umístěn bude ve vnitrobloku domů mezi ulicemi Hořická a Dukelská, poblíž Skleněné věže.

Magistrát předpokládá, že nová odpočinková zóna bude sloužit především matkám s dětmi.

Již v letošním roce by se měl v Hradci Králové začít stavět nový městský park Skleněnka. Umístěn bude ve vnitrobloku domů mezi ulicemi Hořická a Dukelská, poblíž Skleněné věže. Magistrát počítá s tím, že nová odpočinková zóna bude sloužit především matkám s dětmi.

Projekt počítá s tím, že ve Skleněnce bude kromě zeleně i několik herních prvků, jeden vodní prvek, ocelová věžička s popínavými rostlinami a samozejmě obvyklé vybavení parků, jako jsou například lavičky. "Cena podle projektové dokumentace činí 5,5 milionu korun, ale předpokládáme, že vysoutěžíme cenu nižší," uvedl náměstek primátora Jindřich Vedlich s tím, že vítěz soutěže by měl být znám již během několika měsíců. Část financí by město chtělo čerpat z dotací EU.

Původně se počítalo s podstatně větším rozsahem parku, ale město kvůli nevyjasněným majetkovým vztahům u pozemků ve vnitrobloku od tohoto záměru zatím ustoupilo. Park bude mít prozatím pouze poloviční velikost, stavět se bude jen na pozemcích vlastněných městem.

Vlastní stavební práce na Skleněnce začnou již v letošním roce. Termín dokončení ještě není jasný. V případě, že se neobjeví komplikace, začne park sloužit veřejnosti ještě letos, nejdéle však v polovině příštího roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Park Skleněnka se otevře veřejnosti. Jak vypadá?


Nový park s dětským hřištěm začne od konce týdne sloužit lidem. Na klidné místo uprostřed městského centra se těší lidé z okolí už od loňského podzimu. Areál měl být totiž otevřen už v říjnu. Současný termín otevření připadá na páteční odpoledne a měnit se už nebude. Součástí…
Čtěte více

Park Skleněnka v centru Hradce se otevře už v zimě

Pravděpodobně už v zimě začne veřejnosti sloužit nový odpočinkový prostor v centru Hradce Králové - park Skleněnka. Ten od května vzniká ve vnitrobloku mezi ulicemi Dukelská, Hořická a Chelčického. Projekt přijde na více než pět milionů korun a většinu nákladů by měla…
Čtěte více

Na parku Skleněnka se začne pracovat v květnu, bude v něm místo pro graffiti i pétanque

Neudržovaný stav prostoru vnitrobloku v centru města Hradec Králové mezi ulicemi Hořická a Dukelská bude brzy minulostí. Podle vedení královéhradecké radnice mají v květnu odstartovat stavební práce, které promění tento takřka půlhektarový prostor v novou relaxační zónu pro…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme