Nový park pro Kukleny?

Nová rozsáhlá relaxační zóna by možná v budoucnu mohla vzniknout v hradecké čtvrti Kukleny. Jak informoval Hradecký deník, magistrát uvažuje o zřízení nového velkého parku u Malého labského náhonu, nedaleko Základní školy Kukleny. Areál by mohl sloužit jak pěším, tak cyklistům.

Základem pro odpočinkovou zónu by mělo být území poblíž Malého labského náhonu mezi ulicemi Pražská a Kalendova. „Záměrem odboru hlavního architekta bylo zadat dokumentaci na revitalizaci náhonu v rozsahu od křižovatky ulic Pražská a Kalendova přes bývalý mlýn na Temešváru až po plačický písník, kde by mohla v budoucnu vzniknout příměstská relaxační zóna,“ cituje Hradecký deník náměstka primátora Jindřicha Vedlicha. Celé území by pak město chtělo zpřístupnit nejen pěším, ale také cyklistům.
Oficiálně bude projekt revitalizace Malého labského náhonu zařazen do nového územního plánu, který bude platný po roce 2015. Podle Vedlicha by nicméně část parku mohla být hotova dříve. „Věříme, že pokud se seženou finanční prostředky, bude možné upravit veřejná prostranství do dvou let,“ dodal Vedlich.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme