Štítky: | Sport | Hokej | extraliga |

Nový extraligový klub z Hradce se představil v červené a černé

Nový klub - nové logo | Zdroj: HC
Nový klub - nové logo | Zdroj: HC

V úterý se na oficiálně první tiskové konferenci představil nový extraligový hokejový klub Mountfield HK, a.s., který bude působit na zimním stadionu v Hradci Králové už v příští hokejové sezóně. 

Klub odkryl nové logo, nové klubové barvy i nové webové stránky. Stejně tak se hokejoví funkcionáři zmínili o novinkách v kádru. Realizační tým zůstává velice podobný jako v bývalém A-mužstvu. 

Nová hokejová společnost, ve které má 50% zastoupení firma Mountfield a 50% zastoupení město Hradec Králové, vznikla krátce po přesunu extraligového klubu HC Mountfield na královéhradecký zimní stadion. Samotný název klubu – HC Mountfield HK – je pak kombinací obou současných vlastníků, tedy společnosti Mountfield a města Hradec Králové. 

Na zimním stadionu v Hradci Králové tak od nynějška budou působit dva kluby – HC Mountfield HK jako extaligový a Královští Lvi Hradec Králové pro mládežnický sport. „Nadcházejícím cílem by mělo být v co nejkratším časovém horizontu přivést do Hradce Králové juniorskou extraligu, což se však vzhledem k novým pravidlům jeví jako jeden z těžších úkolů,“ popsal Aleš Kmoníček, který je nyní generálním manažerem HC Mountfield HK. 

Staronový realizační tým: z Budějovic sem nikdo nepřijde

Hlavním trenérem A-mužstva bude Peter Draisaitl, asistentem Jiří Kučera, trenérem brankářů Robert Horyna, masérem Martin Kratochvíl a vedoucím mužstva a kustodem Ladislav Souček.

Realizační tým A-mužstva je složen především z lidí, kteří pracovali v klubu Královští lvi Hradec Králové. Podle vyjádření vedení nového extraligového klubu nabídku na přechod s klubem dostala i většina pracovníků realizačního týmu bývalého HC MOUNTFIELD a.s., ti ji však odmítli. Vedení klubu dodává, že v případě potřeby jsou připraveni doplnit realizační tým tak, aby hráčům vytvořil potřebné zázemí.

Změny v hráčském kádru

Změny se pochopitelně nevyhnuly ani hráčskému kádru. Základem extraligového klubu Mountfield HK, a.s. jsou hráči bývalého HC MOUNTFIELD a.s., ale mužstvo doplní šest hráčů z Královských lvů. „Ostatní hokejisté, kteří přejdou s převodem prvoligové licence do jiného města, budou trenéry i nadále sledováni a v případě potřeby využiti,“ doplnil Aleš Kmoníček.  

Podle jeho slov nyní klub mapuje nové možnosti hráčských posil, v jednání je však pouze s Jaroslavem Kudrnou. 

Královéhradecký extraligový klub přichází také s novým logem i novým webem

S novým klubem přichází samozřejmě také nové logo. „V novém logu se opět nachází lev, jenž symbolizuje město Hradec Králové. Do loga však byly zahrnuty i prvky z bývalého loga klubu HC Mountfield a.s. Klubovými barvami jsou černá, červená a bílá barva,“ popsal Sanny Muharem, tiskový mluvčí HC Hradec Králové. 

Klub má i novou webovou stránku, která graficky úzce navazuje na přechozí web, ale fanoušci ji najdou na nové doméně. „V případě, že zavítáte na starou adresu www.hchk.cz, automaticky budete přesměrováni,“ informuje Sanny Muharem. 

Na jaký hokej se v Hradci můžeme těšit?

Kromě zápasů s extraligovými Pardubicemi se v Hradci Králové mohou fanoušci těšit také na zahraniční hokejová mužstva. Ta sem zavítají v rámci soutěže European Trophy, která startuje 13. srpna v Plzni. V českém hokejovém prostředí je podobná „rošáda“ s extraligou přece jenom ojedinělá a tak je nyní na vedení klubu, jaké hráčům připraví podmínky. 

Co bude s prvoligovou licencí?

V Hradci Králové však i nadále vlastní licenci pro první hokejovou ligu. Komu ji klub prodá se má ukázat v nejbližších dnech. O tématu jsme informovali v článku První liga je v Hradci na prodej, zájem mají tři kluby.

„Klub má jasnou představu o tom, za jakých podmínek je ochoten převést licenci do jiného města. Rozhodnout by se mělo v nadcházejících dnech,“ uvedl Aleš Kmoníček.

Složení představenstva klubu Mountfield HK, a.s.:

  • Ing. Miroslav Schön – předseda představenstva
  • Ing. Martin Soukup – místopředseda představenstva
  • Ing. Jiří Jiroušek, MBA – místopředseda představenstva
  • Ing. Aleš Kmoníček – člen představenstva
  • Ing. Roman Kainz – člen představenstva
  • Karel Drbohlav – člen představenstva
  • Martin Žítek – člen představenstva

Složení dozorčí rady klubu Mountfield HK, a.s.:

  • Ing. Aleš Hrouda
  • Ing. Lubomír Štěpán
  • Ing. Václav Ludvík
  • Martin Kracík
  • Slavomír Meduna
  • Jan Hoznedr

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme