Novoroční ohňostroj v Hradci Králové

První podvečer roku 2010 bude v historickém centru Hradce Králové patřit jako tradičně ohňostroji. Ten se uskuteční stejně jako v předchozích letech 1. ledna v 18 hodin na Velkém náměstí.

Ohňostroj počítá se šesti sty pyroefekty, od bengálských ohňů, kulových pum, římských svící, ohňopádů až po gejzíry a fontány. Dvanáctiminutovou podívanou také letos připravila společnost Flash in Stars a město za celý program zaplatí 260 000 korun. Ohňostroj bude doprovázen filmovou hudbou instrumentalisty a syntezátorového kouzelníka Vangelise.
Program na Velkém náměstí však začíná už v 16:30 koncertem pozounérů sdružení „Historic quartet a rozdávání tradiční čočkové polévky pro štěstí a čaje a punče pro zahřátí. Součástí programu Prvního dne spolu bude kromě ohňostroje také promítání zhruba 25minutového sestřihu Kinožurnálu, který mapuje události a dění v Hradci Králové v roce 2009. Nonstop opakovaná projekce se uskuteční od 15 do 17:30 hodin v art kině Centrál. 
Z důvodu přípravy ohňostroje a zajištění bezpečnosti přihlížejících je třeba počítat s dopravními omezeními v centru města. Od 9 do 20 hodin bude pro automobily uzavřen prostor Velkého náměstí od morového sloupu k radnici, ulice Rokitanského, Franušova, Karla Tomana a Na Kropačce. Průjezd náměstím však bude umožněn.
Pro pohodlnější dopravu diváků budou v době před i po ohňostroji posíleny spoje městské hromadné dopravy. Na nekrytých parkovacích plochách v docházkové vzdálenosti od Velkého náměstí bude v tento den parkování zdarma.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.12.2009 19:45
Hradecan (neregistrovaný)
Doufám,že letos ten ohňostroj lepší jak minule...punč netřeba,lidé se zahřejí už dříve.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme