Nového Knihovnicko-informačního centra se dočká Hradec v roce 2007

Jedná se vlastně o novou budovu Studijní a vědecké knihovny. Dominanta města by měla vyrůst v prostoru mezi střední průmyslovou školou strojnickou a objektem hasičského záchranného sboru. "V roce 2002 jsme vyhlásili architektonickou soutěž, do které bylo přihlášeno šedesát návrhů," vzpomíná ředitelka knihovny Eva Svobodová. "Porota ve finále vybírala ze čtyř návrhů. V soutěži nakonec zvítězil projekt architektonické kanceláře Projektil architekti," uzavřela Svobodová.
Nové knihovnické centrum poskytne čtenářům vysoký standard služeb. Vedle čítáren, internetového klubu, depozitářů a zázemí knihovny zde vzniknou také konferenční sál s kapacitou 80 míst a výstavní síň. Návštěvníkům knihovny budou k dispozici parkovací plochy, které pojmou 100 osobních automobilů. Na samotnou realizaci projektu má generální dodavatel stavby 36 měsíců. Knihovna by tedy měla být otevřena v roce 2007.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme