Nové výtahy pro imobilní občany otevřel dnes slavnostně královéhradecký magistrát

Stavební úpravy, které v magistrátní budově trvaly přes půl roku dnes přinesly své ovoce. Dva nové výtahy byly předány do provozu k užívání právě dnes. A podle slov primátora Otakara Divíška jsou určeny především imobilním občanům a matkám s kočárky.
"V této části budovy jsou odbory, kde je potřeba i návštěva veřejnosti. Bohužel starší občané a imobilní lidé měli problémy, dostat se až do horního třetího patra," vysvětlil po slavnostním přestřižení pásky Divíšek. Komfort prý uvítají také samotní úředníci a pracovníci magistrátu. Toto však nejsou poslední stavební úpravy, které město naplánovalo. Pokud totiž radnice získá do majetku i druhou polovinu budovy, bude usilovat o výtahy i v této části." Ve dvoře by také mělo vzniknout informační centrum, kde by návštěvníci získávali první informace o jednotlivých odborech a ušetřili by tak cestu po jednotlivých patrech budovy,"dodal Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme