Nové trolejbusy pro Hradec

Hluk, zima, nepohodlí. To jsou časté a stále se opakující stížnosti cestujících na starší trolejbusy městské hromadné dopravy. Řada z vozů už dosluhuje a i přes generální opravy už nevyhovuje současným potřebám. Dopravní podnik proto připravil zásadní změnu.

Nejpozději do 3 let chce hradecký Dopravní podnik vyměnit všechny nevyhovující trolejbusy. Městská firma už zpracovala veřejnou zakázku. Zájem má o 31 nových moderních vozů za částku převyšující celkem 300 milionů korun. Všechny vozy mají být v souladu s dlouhodobou koncepcí dopravce nízkopodlažní. „Slibujeme si, že nové trolejbusy budou méně hlučné a spotřebují méně energie,“ popsal Mladé frontě Dnes výhody moderních trolejbusů náměstek ředitele podniku Vladimír Pejřil.
Dopravní podnik nyní provozuje na 40 trolejbusů. „Některé je už nutno vyřadit. Obnovu jsme plánovali již před dvěma lety, ale raději jsme počkali, protože až teď máme naději získat dotace z Evropské unie,“ doplnil MF Dnes Pejřil.
Hradečané se tak nejpozději do roku 2013 mohou těšit na 18 krátkých a 13 kloubových vozů. Všechny budou nízkopodlažní, podobně, jako autobusy, které umožňují snazší nastupování už v 90 procentech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme