Nové sídlo krajské úřadu se ještě prodraží

Stavba krajského sídla v bývalém pivovaru v Hradci Králové se prodraží asi o sto milionů korun. Důvodem navýšení nákladů je především specifická úprava prostor pro katedru výtvarné výchovy Univerzity Hradec Králové, dále vybavení centra zařízením pro úsporu energie a koupě nábytku do nových kanceláří. Novinářům to sdělil hejtman Královéhradeckého kraje Pavel Bradík, který si dnes přišel výstavbu sídla osobně prohlédnout.
Na staveništi v současné době pracují hlavně archeologové. "Mezi nejvýznamnější nálezy archeologického průzkumu patří zejména nález pozůstatků středověké hradby. Hradba by po dokončení centra měla v areálu zůstat přístupná návštěvníkům," řekl Bradík. Průzkum by měl být dokončen v závěru srpna. Pak by se do budování nového sídla kraje mělo pustit asi 200 až 300 stavebníků.
Přestavba pivovaru na nové sídlo krajského úřadu patří k největším investičním akcím kraje. Rozpočet stavby přesahuje 1,2 miliardy korun a kraj na pořízení sídla uzavřel leasingovou smlouvu. Objekt by měl být dokončen nejpozději koncem roku 2007.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
7.8.2005 18:32
Franta (neregistrovaný)
Prodražení sídla
A je to opět tady. Sídlo se prodraží - mimo jiné pro to, že tam (světe div se) potřebují nábytek... To opravdu netušili předem, že do kanceláří je třeba nábytek?
9.8.2005 13:14
MIREK (neregistrovaný)
RE: Prodražení sídla
To se dalo čekat. Kdyby to aspoň zrekonstruovali opět na pivovar, jehož zánik před lety byl také zajímavý, bylo by to pro město možná lepší.
9.8.2005 20:39
Franta (neregistrovaný)
RE: Prodražení sídla
Chtěl bych poradit hejtmanovi další omluvy pro další zdražení: "...budeme potřebovat radiátory...", "....původně jsme nepočítali s klikami na dveřích...", "...proti rozpočtu přidáme i schodiště..." apod. Další omluvenky přidám proti mírnému poplatku v rámci rozpočtu :-)
13.8.2005 14:19
Libor (neregistrovaný)
To je klasika, to ještě určitě není konečná.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme