Nové sídlo kraje už má název a logo

Areál, který vzniká na místě bývalého pivovaru v Hradci Králové a bude sloužit jaké sídlo krajského úřadu, se bude jmenovat Regiocentrum Nový pivovar. Toto označení společně s logem, které představuje siluetu sochy Gambrina v bývalém pivovaru, vybrala komise ze sto padesáti návrhů. Ty na Krajský úřad Královéhradeckého kraje zaslali vedle profesionálních grafiků také žáci základních škol, studenti královéhradecké univerzity či senioři.
nové logo pivovarunové logo pivovaruVítězný návrh předložil podle výběrové komise královéhradecký grafik Lukáš Taneček. "Návrh nás zaujal proto, že v areálu budou působit také další instituce, které mají působnost v rámci celého kraje či východočeského regionu. Zároveň je zřejmé, že tomuto místu se bude i nadále říkat pivovar: Hradečané jej budou používat ještě hodně dlouho," řekl královéhradecký hejtman Pavel Bradík.
Komisi tvořili vedle královéhradeckého hejtmana a členů Rady Královéhradeckého kraje Rostislava Všetečky, Tomáše Šuberta a Ivana Doležala také náměstek královéhradeckého primátora Martin Soukup, architekt projektu Pavel Tušl, autor znaku Královéhradeckého kraje Petr Exner z Univerzity Hradec Králové a bývalý ředitel královéhradeckého pivovaru Jiří Vlček.
S logem a grafickým ztvárněním názvu areálu se lidé budou moci setkat u vstupů do Nového pivovaru, na jeho budovách či na jeho internetových prezentacích.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme