Štítky: | Domov U Biřičky | Senioři |

Nové recepce, evakuační výtah i kamery v domově důchodců. Investice za 40 milionů

Otevření výtahu provázela oslava
Otevření výtahu provázela oslava | autor: FB stránky Domova U Biřičky

V hradeckém domově důchodců U Biřičky skončily stavební práce, díky kterým má zařízení nový evakuační výtah, recepce i kamerový systém. Začalo se budovat na jaře loňského roku. Větší komfort nyní mají i zaměstnanci. Královéhradecký kraj do největšího zařízení svého druhu v kraji investoval téměř 40 milionů korun.

„Domov U Biřičky je největším zařízením svého druhu v kraji a řadí se i k největším poskytovatelům sociálních služeb v celé republice. V budově ypsilon ale zjistila kontrola prováděná Hasičským záchranným sborem nedostatečnou kapacitu výtahů, které slouží i pro nouzovou evakuaci osob. Kraj proto přistoupil k přípravě projektu řešícího všechny zjištěné nedostatky,“ říká náměstek hejtmana Vladimír Derner, který je odpovědný za oblast sociálních věcí.

Investiční akce zahájená již na jaře loňského roku ale přinesla i zvýšení uživatelského komfortu zaměstnanců. „Jednotlivá podlaží prošla dispozičními úpravami, při kterých byly zřízeny nové recepce pro ošetřující personál. Péči o klienty mu navíc usnadní nový komunikační systém. Investice zahrnovala také zřízení kamerového systému, napojení na pult centrální ochrany, výměnu elektrických rozvodů a požární signalizace a náhradu stávajícího dieselagregátu za nový a výkonnější. Nejnákladnější položkou pak byla přístavba nového evakuačního výtahu,“ vysvětluje rozsah provedených prací radní Václav Řehoř odpovědný za oblast investic a majetku.

Celkové náklady se vyšplhaly na 37,4 milionů korun a byly plně hrazeny z krajského rozpočtu. Práce probíhaly za plného provozu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Harmonii na Benešově třídě čeká rozsáhlá rekonstrukce

Zlepšit kvalitu bydlení v bytovém domě Harmonie I na Benešově třídě v Hradci Králové by měla připravovaná rekonstrukce. Dojít by mělo na rozsáhlé opravy lodžií včetně jejich zastřešení, zateplení budovy a střechy i výměnu oken. Město nyní začíná hledat projektanta, zadávací…
Čtěte více

Strážníci znovu učí seniory, jak nenaletět podvodníkům

Po covidové pauze navázalo Oddělení prevence kriminality Městské policie Hradec Králové na tradiční přednášky bezpečnosti pro seniory. Při první podzimní přednášce si senioři připomněli, jak se mají bezpečně chovat na ulici a doma při setkání s cizími lidmi. Při zimní přednášce…
Čtěte více

Město plánuje stavět byty pro seniory. Už má vytipované lokality

Nové komunitní domy pro seniory by měly v budoucích letech vrůst na území města Hradce Králové. Rada města schválila na svém zasedání tento týden pořízení studie, která bude sloužit jako podklad pro vyhodnocení územních, prostorově plošných a ekonomických možností výstavby…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme