Nové krajské sídlo navštívily tisíce lidí

Zhruba 7 000 návštěvníků si během sobotního dne otevřených dveří prohlédlo vnitřní prostory nového sídla kraje a institucí. Největší zájem měli lidé o prohlídku pracovny hejtmana Královéhradeckého kraje či o nové výhledy z kanceláří na krajské město a jeho okolí.

"Už během předvánočních trhů koncem listopadu, které se konaly na nádvoří pivovaru, byl obrovský zájem prohlédnout si jednotlivé objekty opraveného pivovaru. Úřad ještě nebyl nastěhovaný a proto jsme nemohli ještě jednotlivé objekty otevřít. Chtěli jsme ale lidem vyhovět co nejdříve a první příležitostí byla právě tato sobota," řekl královéhradecký hejtman Pavel Bradík, který hovořil se stovkami návštěvníků jeho kanceláře. Ti měli příležitost vidět také zasedací místnost rady, sál zastupitelstva i parkánovou hradbu ze 16. století. Své názory na zrekonstruovaný objekt, který má své příznivce i odpůrce, mohli lidé zapsat do pamětní knihy uložené v pracovně hejtmana. Zaměstnanci krajského úřadu měli mimořádně během soboty běžný pracovní den od 8 hodin do 17 hodin. Dveře jejich kanceláří byly otevřeny, aby do nich lidé mohli nahlédnout a případně si pohovořit s úředníky.
Jak uvedl mluvčí Královéhradeckého kraje Imrich Dioszegi, prostory Nového pivovaru si již prohlédlo přes 250 starostů z celého kraje. Možnost nahlédnout do areálu Nového pivovaru využilo přes 12 tisíc lidí již během předvánočních trhů, které proběhly 24. a 25. listopadu na nádvoří pivovaru.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme