Štítky: | Kácení stromů | stromy | kácení |

Nové a mladé stromy nahrazují ty pokácené. Technické služby je nyní ve městě sázejí

V ulicích města se sázejí stromy.
V ulicích města se sázejí stromy. | autor: TSHK

V těchto dnech vysazují pracovníci hradeckých technických služeb na území města 26 nových stromů. Jarní výsadba tak nahradí v rámci běžné obnovy pokácené stromy, které bylo nutné odstranit vzhledem k jejich špatnému zdravotnímu stavu. Rozsáhlejší výsadby nových stromů jsou naplánovány již tradičně na podzimní termín. Každoročně pracovníci služeb vysazují kolem 600 stromů.

Nejpočetnější výsadba stromů bude v parku u zdravotní školy a do ulice Jana Koziny. Doplnění 11 stromů (5 jírovců, 2 lip a 4 akátů) naváže na zrealizovaná pěstební opatření na stávajících stromech a na kácení dřevin, které byly odstraněny z důvodu výrazně zhoršeného zdravotního stavu a provozní bezpečnosti.

V ulici Nezvalova budou do stávajícího stromořadí doplněny 3 nové stromy (lípy). Jedná se o pokračování postupné obnovy dvouřadé aleje v této ulici.

Na Eliščině nábřeží a v ulici Divišova bude v souladu se zpracovanou studií na úpravu parku navazujícího na budovu Muzea východních Čech vysazeno 9 nových stromů. Z boční strany budovy muzea (v ulici Divišova) bude vysazena linie 8 okrasných třešní, která bude navazovat na již vysazené stromy stejného druhu vedle autobusové zastávky. Na nároží muzea bude vysazen 1 šácholan. Jedná se o náhradní výsadbu za stromy, které byly pokáceny z důvodu špatného zdravotního stavu, narušené statické stability a snížené vitality nebo z provozních a ompozičních důvodů. Všechny tyto dřeviny byly zároveň určeny k odstranění.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vánoční stromy už město má. Kdy je rozsvítí?

Velké a Masarykovo náměstí v Hradci Králové budou opět zdobit vánoční stromy. Bude se jednat o dva smrky ztepilé s výškou okolo 15 metrů. Jeden je od soukromého dárce z Předměřic nad Labem, druhý z městských lesů. Technické služby je dopraví a nainstalují na obě hradecká náměstí…
Čtěte více

Zavlažovací vaky se osvědčily. Město dostalo další a hned je využije

Během letošního roku využívaly Technické služby Hradec Králové tři stovky speciálních zavlažovacích vaků k dřevinám po městě. Tento trend v zalévání se těší velké oblibě i využívání, proto nyní přibude dalších 75 nových vaků. Technické služby je dostaly od královéhradecké…
Čtěte více

Ve městě začíná podzimní výsadba stromů. Které ulice je dostanou?

V těchto dnech byla v Hradci Králové zahájena podzimní výsadba stromů. Pracovníci technických služeb jich vysadí přes 500, převážně se bude jednat o stromy listnaté. Zeleň přibude u některých mateřských a základních škol, obnovena bude i na místech, kde musela ustoupit…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme