Nováky garáže si na svou opravu ještě počkají

Novákovy garáže v centru Hradce | Foto: Jiří Gangur
Novákovy garáže v centru Hradce | Foto: Jiří Gangur

Na podzim loňského roku jsme informovali o tom, že objekt Novákových garáží na labském nábřeží v Hradci Králové se dočká oprav a dokonce přístavby v prolukách v ulicích Průmyslová a na Smetanově nábřeží.

Rekonstrukci má provádět společnost Pražská správa nemovitostí, která původně deklarovala, že se stavebními pracemi se začne letos na jaře. Nyní však dochází k posunu a Novákovy garáže si na návrat své funkcionalistické podoby i na nové prostory ještě počkají.

Novákovy garáže stojí na Smetanově nábřeží u Labe už od roku 1911, tehdy byla postavena jejich první část, a to ještě v secesním stylu. Až v roce 1932 se z budovy Novákových garáží vyklubala funkcionalistická stavba, která se oprav a návratu původní podoby i přístavby nových prostor pro administrativu a pro bydlení nedočká ani v tomto roce.

O rekonstrukci Novákových garáží jsme informovali také v článku Novákovy garáže mají znovu ožít.

Už nyní je totiž jasné, že se projekt minimálně o rok posouvá. „Bytový projekt je ve fázi územního rozhodnutí, letos bychom chtěli jít do stavebního řízení a administrativní objekt bychom s tím rádi spojili. Domnívám se, že letos skutečně nezačneme,“ uvedl v MF Dnes Jan Imramovský z Pražské správy nemovitostí, který za projekt zodpovídá.

Funkcionalistická budova Novákových garáží bude i nadále věrná svému původnímu stavebnímu stylu. Podle investora budou dvě patra stále sloužit motoristům jako parkovací stání a autoservis. Nové přístavby, které vzniknou v prolukách ulic Průmyslová a Smetanovo nábřeží, mají nabídnout nové byty a administrativní i obchodní prostory.

Zájemce o bydlení v centru Hradce Králové prý investor už má, s budoucími nájemníky v obchodní galerii to zatím tak dobře nevypadá.  

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Podloubí na Velkém náměstí by se mělo začít opravovat v příštím roce

Opravami podloubí, ulic V Kopečku a Rokitanského a náměstí Jana Pavla II. by měla začít revitalizace Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Vedení radnice má připravený nový plán oprav této části historického centra a nyní má k dispozici revizi a doplnění studie…
Čtěte více

Historická budova střední školy v Ruseku má novou střechu. Začala tak její celková rekonstrukce

Historická budova, kde sídlí Střední škola vizuální tvorby - dříve Floristická škola, má zbrusu novou střechu. Jde o první ze čtyř etap celkové rekonstrukce budovy. Správa nemovitostí Hradec Králové, která spravuje tento objekt, zahájila modernizaci budovy v červnu tohoto roku.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme