Nová sportovní hala v Třebši je dokončená

Začátkem tohoto týdne město Hradec Králové převzalo od firmy Metrostav novou sportovní halu v Třebši. Sportovní areál, který stál necelých sedmdesát milionů korun, začne sloužit obyvatelům od května.

Moderní hala je majetkem města a o její provoz se bude starat správa nemovitostí. „Rozhodujícím nájemcem bude tělovýchovná jednota Sokol Třebeš. Té patří fotbalové i tréninkové hřiště v areálu. Vzniká zde také objekt vnějších šaten, který financuje město a Sokolu bude darován,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř. Sportoviště s ligovými parametry má k dispozici hřiště pro házenou či odbíjenou. Na tribunu se vejde 300 diváků. Hřiště lze rozdělit  na tři části pomocí dělících sítí, takže zde může probíhat více aktivit souběžně. „Ve studii proveditelnosti byl nastaven určitý harmonogram využití celé  haly. Zhruba třetinu až polovinu provozní doby mají   využívat i jiné sportovní kluby, veřejnost a školy. Zájem projevila i hradecká univerzita,“ dodal náměstek Malíř.
Stavba zastřešené haly trvala necelé dva roky a je postavena na místě původní dřevěné tělocvičny místního Sokola. Tu využívali sportovci více než  padesát let a v poslední době byla již značně zchátralá.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.4.2008 19:56
Jan Hradecký (neregistrovaný)
Žádný ligový parametry! Je o metr nižší, než aby se tam mohl hrát ligový volejbal! Výborně, to se opravdu zas něco povedlo...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme