Nová školka v Kuklenách zahájila svoji činnost

Představitelé města Hradce Králové dnes slavnostně otevřeli novou mateřskou školu v Kuklenách. Ta vyrostla v Markově ulici v rekordním čase za pouhé 2 měsíce. Od 30. září slouží pěti desítkám dětí.

Slavnostního otevření Mateřské školy Markova a jejího uvedení do provozu se zúčastnili kromě vedoucí odboru školství Aleny Synkové i náměstek Martin Soukup a primátor Hradce Králové Zdeněk Fink. Ten v úvodním proslovu poděkoval všem, kteří se o výstavbu nové mateřinky postarali. "Chtěl bych poděkovat především Leoši Kučerovi, jehož je zásluha, že tato nová školka stojí," uvedl primátor na adresu dnes již bývalého náměstka pro oblast školství. Školku v letošním školním roce navštěvuje ve 2 třídách celkem 56 dětí, čímž se alespoň částečně podařilo pokrýt zvýšený zájem rodičů o umístění dětí do předškolních zařízení.
Výstavba budovy školky začala v letošním roce 1. srpna. Vzhledem k tomu, že se jedná o zateplenou montovanou stavbu, byl celý průběh prací velmi rychlý. Stavba je navíc energeticky úsporná a je označena jako pasivní dům s energetickým štítkem B. Výhodou montovaného objektu je i jeho variabilita. Interiéry jsou řešené sádrokartonovou vestavbou, což umožní případnou snadnou a levnou přestavbu na jiný typ objektu podle jeho další využitelnosti. Po odeznění současného boomu předškolních dětí se uvažuje například o využití budovy jako domova pro seniory, klubovny či nízkoprahového centra pro trávení volného času dětí a mládeže.
Celkové náklady se podařilo udržet na 10 milionech korun. "Ukazuje se, že pokud se k investování přistupuje s rozumem a kvalitní komplexní přípravou lze výrazně ušetřit veřejné peníze," uvedl v minulém týdnu Leoš Kučera. V příštím roce by město mělo realizovat stavbu ještě dalších dvou montovaných školek o celkové kapacitě 125 dětí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme