Štítky: | Rašínova třída |

Nová silnice k tenisovým kurtům bude hotová dříve. Na Rašínově třídě práce ještě potrvají

Na rašínově třídě budou omezení zřejmě až do 1. září.
Na rašínově třídě budou omezení zřejmě až do 1. září. | autor: ŘSD

Novou silnici k tenisovým kurtům na Pražském Předměstí bude možné využívat už od konce července. Stavba byla zahájena začátkem března letošního. Kromě nové silnice muselo dojít také k úpravě dopravního značení na Rašínově třídě, dále v oblasti vzniká nová cyklostezka napojující se na podjezd po Rašínovou třídou a rozšiřují se možnosti parkování. Město se dohodlo s dodavatelem na jejím předčasném užívání, žádost bude město na stavební úřad podávat v následujících týdnech. Zbytek prací bude ale i nadále pokračovat, s kompletním dokončením díla se počítá v únoru. Celá akce vyjde na zhruba 34,4 milionu korun bez DPH, z toho více než 6,7 milionu bude hradit Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), zbytek investice bude financován z městského rozpočtu.

Původní panelovou a z části šotolinovou cestu nahradí přibližně 350 metrů dlouhá asfaltová cesta. „Práce zatím postupují podle plánu, v těchto dnech se komunikace asfaltuje, což by mělo být do konce měsíce hotové. Chtěli jsme už trochu ulevit řidičům a dát jim možnost komunikaci využívat, proto jsme včera v radě města projednali a schválili dohodu se zhotovitelem o možnosti předčasného užívání komunikace,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek. Nyní město připravuje další materiály, aby žádost o předčasné užívání komunikace mohlo podat na stavební úřad. „Věříme, že se nám podaří komunikaci uvést do provozu v září nebo říjnu,“ doplňuje náměstek Řádek.

Součástí této investiční akce je také vybudování 64 nových parkovacích míst a podél cesty přibyde dalších 24. Pozemní komunikaci ještě doplní nová cyklostezka. Naváže na podjezd pod Rašínovou třídou a bude pokračovat podél Labe směrem k tenisovému areálu, kde se napojí na stávající cyklostezku vedoucí k vodní elektrárně Hučák. „V následujících týdnech bude zhotovitel provádět stavební úpravy na křižovatce ulic Veverkova a Jungmannova. Mimo jiné bude také ve Veverkově ulici postaven ostrůvek, aby bylo zajištěno bezpečnější přecházení přes silnici,“ dodává náměstek Řádek. S dokončením všech prací včetně kolaudace město počítá v únoru příštího roku.

Na novinkách a úpravách v lokalitě město spolupracuje s Ředitelstvím silnic a dálnic, které zajišťuje jednu z etap prací. Na Rašínově třídě bude provedeno nové dopravní značení včetně vyznačení odbočovacích pruhů. Práce se dotknou také úprav přilehlé zeleně. Za svou část ŘSD zaplatí více než 6,7 milionu korun, zbytek investice, přibližně 27,6 milionu korun, bude ze svého rozpočtu hradit město. Tam by měly úpravy skončit k 1. září.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Obyvatelé domů u Hradubické se mohou těšit na větší klid. Zajistí ho protihluková stěna

Obyvatelé z okolí Rašínovy třídy v Hradci Králové se mohou v následujících měsících těšit na klidnější bydlení, vyrůst zde totiž mají nové protihlukové stěny. Ředitelství silnic a dálnic zde v dubnu, v reakci na požadavky města a komise místní samosprávy, chystá zahájit jejich…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme