Nová linka MHD pojede až do areálu nemocnice

Nová autobusová linka městské hromadné dopravy s číslem 19 bude od pondělí 24. září zajíždět až do areálu fakultní nemocnice. Do prosince bude zatím jezdit ve zkušebním provozu.

Ve zkušebním provozu bude linka 19 jednou za hodinu spojovat areál nemocnice s přestupními dopravními uzly v centru města. „Propojení fakultní nemocnice se středem města bylo vybráno záměrně, protože tak linka projíždí důležité přestupní zastávky – Magistrát města a Adalbertinum, kde se na ni mohou napojit cestující z ostatních částí města,“ vysvětlil výběr trasy Vladimír Pejřil, dopravně-technický náměstek ředitele dopravního podniku.

Podle zveřejněného jízdního řádu vyjede nová linka č. 19 ráno v 6.40 hodin ze zastávky Magistrát města směrem k Adalbertinu. Dále bude pokračovat přes zastávku Zimní stadion a Fakultní nemocnice B, kde projede zadním nákladovým vjezdem do areálu fakultní nemocnice na zastávku FN Pohotovost – Emergency. Následující zastávky budou FN Neurologická klinika a FN Pavilon profesora Bašteckého, kde spoj končí. "Linka směrem zpět z nemocnice začíná na zastávce FN Pohotovost Emergency a přes zastávky Neurologická klinika a FN Pavilon profesora Bašteckého jede směrem do centra města. Spoje z nemocnice vyjíždějí v 7.28 hodin v hodinovém intervalu, poslední jede v 15.15 hodin. Přesné informace cestující najdou na zastávkách a na internetových stránkách hradeckého dopravního podniku,“ informoval ještě Vladimír Pejřil.

Vedení dopravního podniku doufá, že si nová linka najde své zákazníky a dodává, že zkušební režim by měl trvat zhruba do prosince. Na základě ohlasů cestujících na testovací provoz se pak mohou upravit časy odjezdů nebo samotná trasa linky č. 19.

Schéma nové linky

Jízdní řád spoje č. 19

Snahy napojit areál nemocnice na dopravní uzly ve městě není žádnou novinkou, jeho realizace si ale vyžádala nějaký čas. "Pro zprovoznění linky byla nutná spousta legislativních kroků. Od vydání licence přes souhlas majitelů všech komunikací, po kterých linka pojede, až po dohodu s Policií ČR, za spoluúčasti zástupců fakultní nemocnice při hledání optimální trasy této nové linky,“ vysvětlil Miroslav Kulich, ředitel zdejšího dopravního podniku.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.12.2012 20:15
Doležalová (neregistrovaný)
Linka č.19
Dobrý den, radost z nové linky č.19, byla veliká, ale jen do chvíle, než jsem zjistila, že většina cestujících má možnost přestupu na tuto linku bez problému na zastávce " Magistrát",neboť mají více spojů a tudíž se na tuto linku mohou napojit, ale všichni ze směru Svinary, Malšova Lhota, kdy autobus jede 1x za hodinu by meseli čekat 30 minut. Pouze v 6.30hod z Malšovy Lhoty by byl spoj možný, ale pravidelně linku č.19 nestiháme, ujíždí tzv. před nosem.
Spoje, které jezdí často mají opět problém vyřešen a to se týká i linek, které jedou přímo kolem nemocnice a cestující nemusí ani přestupovat.
Škoda, že se tímto problémem nikdo nezaobíral.

S pozdravem
Doležalová


Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Dopravní podnik od března zdraží. Jízdenka placená kartou bude místo 14 korun stát 25

Od března letošního roku dojde k úpravě ceny za jízdné v městské hromadné dopravě v Hradci Králové. Za jízdenku, kterou si koupíte nyní za 14 korun městskou nebo bankovní kartou nově zaplatíte 25 korun. Cena jednorázové papírové jízdenky vzroste z 20 na 25 korun, naopak jízdenka…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme